Baukje van der Meer

Broodje pulled pork van Eetwinkel.

Meer lunchomzet creëren? Zo doen cafetariaformules dat

Cafetaria's proberen de laatste jaren meer uit het lunchmoment te halen, onder meer met een uitgebreidere lunchkaart. Dit lijkt zijn vruchten af te...

Danny Ketting en zijn vrouw Maxime zijn vanaf 2 juni de eigenaren van cafetaria Nieuwveld in Hoogvliet.

5 cafetariahouders over hun zomerplannen

Vóór de coronacrisis vroeg Snackkoerier vijf cafetariahouders naar hun plannen voor het hoogseizoen. Inmiddels is de wereld veranderd. Hoe...

Pieter Smarius en zijn vriendin Claudia van Ierlant van Cafetaria Ham & Kaas in Tilburg

Cafetaria Ham & Kaas: 'Nieuwe zaak is onze redding'

Naast de cafetaria's en andere fastservicebedrijven die het zwaar hebben, zijn er ondernemers die zeker niet mogen klagen tijdens de coronacrisis. We...

Vegetarisch snacken bij Chez Mariëlle in Eindhoven: een broodje vegetarische bamischijf, een broodje vegetarische kipcorn, vegetarische gehaktballetjes en de vegaburger op een bruine bol. Foto: Bert Jansen

Van vegetarische snacks tot plantaardige sauzen: alles over vega(n) in de cafetaria

Vegan en vegetarisch is booming. In de media, op vakbeurzen, in de supermarkt...Maar hoe zit het met vega en vegan in de cafetaria? Het aanbod vegan...

Een poutine-gerecht met Oerfriet van Aviko en een vegetarische chili con carne.

'Toon meer lef met vegetarische snacks'

Flexitariërs, vegetariërs en veganisten winnen terrein. Dat horen we al jaren, maar toch lijken veel cafetaria's nog te 'slapen'. De ondernemer van...

Zet in op nieuwe eetmomenten met broodjes en salades

Zet in op nieuwe eetmomenten met broodjes en salades

Salades en broodjes in de fastservice maken een revolutie door. De producten worden luxer en er is meer keuze. De steeds kritischer wordende...

Cafetaria's zouden, net als supermarkten, vaker proeverijen moeten organiseren, adviseert Beckers
foto:Jan Willem van Vliet

Gasten verleiden: dit kunnen cafetaria's leren van supermarkten

Consumenten overhalen om in plaats van die frikandel een nieuwe snack te kiezen; dat is best een uitdaging. Veel cafetaria's worstelen daar dan ook...

Oerfriet poutine met vegetarische chili con carne, van Aviko.

9 tips voor meer succes met vegetarische snacks

Flexitariërs, vegetariërs en veganisten winnen aan terrein en de ondernemer van de toekomst moet actief inspelen op de onomkeerbare trend van minder...

Toppers zoals Nick vinden en behouden is voor Loes Reijerse (midden) van cafetaria Hoogland geen probleem.
©Studio Kastermans / Daniëlle van Coevorden.

Personeelstekort? Zo maak je jouw zaak aantrekkelijk voor jonge medewerkers

Sommige ondernemers komen ernstig in de problemen door een tekort aan personeel. Gelukkig zijn er stappen die je kunt nemen om je zaak aantrekkelijk...

Nieuwe snacks laten proeven; een goede manier om gasten enthousiast te krijgen.

Hoe promoot je nieuwe snacks? 20 tips

Consumenten overhalen om een keer iets anders te proberen; dat is best lastig. Hier volgen twintig tips om nieuwe snacks onder de aandacht te brengen.