nieuws

KHO wil toezegging van KHN

Café

Stichting Red de Kleine Horeca Ondernemer (KHO) wil dat Lodewijk van der Grinten, directeur van Koninklijk Horeca Nederland (KHN), zich openlijk uitspreekt voor een uitzonderingsregeling voor kleine horecabedrijven in de rookwet. KHN houdt vooralsnog de boot af.

KHO wil toezegging van KHN

Ton Wurtz van KHO laat zijn eis weten in een toelichting op een gesprek tussen KHN en KHO eerder deze week. Aanleiding voor dit gesprek was de verontwaardiging bij KHO over een reactie van KHN na de uitspraak van de rechter in de tweede rookzaak van Nederland. KHO noemde de reactie van KHN ‘laffe draaikonterij’.

‘We vragen concreet aan KHN: spreek uit dat er een uitzondering in de rookwet moet komen voor kleine horecaondernemers. Die toezegging heeft Van der Grinten nog niet gedaan’, aldus Wurtz.

Wurtz zegt dat ‘de lijnen openstaan’, maar dat KHN daar wel wat voor moet doen. ‘Wij willen dat KHN zich werkelijk inzet voor de kleine horeca. Onvoorwaardelijk voor onze open lijn is een pleidooi van KHN richting de minister om de kleine horecaondernemer uit te zonderen van het rookverbod. KHN heeft altijd geroepen gelijke monniken, gelijke kappen en de minister gevraagd voor een strakker regime. Van der Grinten moet zich nu publiekelijk uiten en stellen dat er een uitzondering van het rookverbod komt voor kleine horecabedrijven’.

KHN laat bij monde van woordvoerder Joris Prinssen weten dat KHN op dit moment niet actief in gaat op de eis van KHO. In een persverklaring eerder meldde KHN dat de branchevereniging en KHO een gemeenschappelijk belang hebben en die op ieder zijn eigen manier willen bereiken.

Reageer op dit artikel