nieuws

Primeur voor Rembrandtplein

Café

Horecaondernemers rond het Rembrandtplein organiseren dit jaar voor het eerst een groot feest tijdens de jaarwisseling. Het stadsdeel heeft de benodigde vergunning daartoe toegezegd, meldde een woordvoerder van de ondernemersvereniging Rembrandtplein dinsdag.

Primeur voor Rembrandtplein

Het feest begint ’s avonds om half elf en duurt tot half één. Via grote schermen en boxen bereiken beelden en geluiden van de dancefeesten Sensation White in Melbourne en Düsseldorf de feestgangers.

Ook ontvangen de naar verwachting veelal buitenlandse bezoekers via de geluidsinstallatie in hun eigen taal de beste wensen. Volgens de woordvoerder moet het feest ‘een beetje een Times Square-achtige sfeer’ krijgen.

De ondernemers zitten later deze week nog met gemeente en politie aan tafel om de laatste details door te spreken en de vergunning definitief te maken. Volgens de woordvoerder staat het doorgaan van het festijn echter niet meer ter discussie. Een woordvoerder van stadsdeel Centrum wil ‘bevestigen noch ontkennen’ dat de vergunning inmiddels toegezegd is.

Burgemeester Job Cohen liet vorige week nog aan de lokale tv-zender AT5 weten, dat hij een feest op het Rembrandtplein niet zag zitten om veiligheidsredenen. Op de naburige Dam is tijdens de jaarwisseling tegelijkertijd een groot festijn.

De ondernemers wilden oorspronkelijk een feest tot twee uur ’s nachts, maar dat ging vanwege de veiligheid niet door. ‘De aanvraag voor het feest is minder ruim geworden dan we wilden, maar soms moet je realistisch zijn. Een feest van twee uur is beter dan niets, en misschien kunnen we dit in volgende jaren uitbouwen’, aldus de woordvoerder van de ondernemers.

Voorafgaand aan het feest vindt op het Rembrandtplein bovendien een ‘silent disco’ plaats, waarbij feestgangers met een koptelefoon op hun hoofd op een dansvloer terechtkunnen. Dit feest is geluidloos, omdat de vergunning van de ondernemers pas vanaf half elf ingaat.

Reageer op dit artikel