nieuws

Watt maakt doorstart zonder Tieleman

Café

Het noodlijdende en duurzame poppodium Watt in Rotterdam is van de ondergang gered. De gemeente Rotterdam heeft de zaak overgenomen van de exploitanten, de broers Tieleman en Ted Langenbach. Watt had een forse schuld van ongeveer 3 miljoen euro.

Watt maakt doorstart zonder Tieleman

De gemeente Rotterdam springt financieel bij, de huidige uitbaters vertrekken en de huurlast wordt verlaagd. Daarmee is een faillissement voorlopig afgewend.

Wethouder Rik Grashoff van Cultuur maakte het reddingsplan dinsdag bekend. De gemeenteraad moet nog instemmen met de financiële bijdrage van de gemeente.

Rotterdam neemt voor twee ton de aandelen over en heeft ruim 600.000 euro beschikbaar om een deel van de schulden af te lossen. Bovendien leent de gemeente 1,2 miljoen euro aan de nieuwe uitbaters Stichting Watt en Waterfront.

Laatst genoemde verhuist van het pand aan de Boompjes naar het poppodium aan de West Kruiskade. De schuld van Watt bedraagt, als alle plannen doorgaan, nog altijd 1,5 miljoen euro. Maar volgens Grashoff levert dat geen grote problemen op.

Watt opende enkele maanden geleden de deuren en profileerde zich als de eerste duurzame danceclub ter wereld. Zo worden de toiletten doorgespoeld met regenwater en beschikt Watt over een dansvloer die energie opwekt als mensen erop dansen.

Reageer op dit artikel