nieuws

Horeca levert elf genomineerden voor Viva 400

Café

Verdeeld over vier categorieën, maakt een elftal vrouwen uit de Nederlandse horeca kans op een award van de Viva 400. Onder hen sommelier Lotte Wolf, bartender Tess Posthumus en hotelmanger Janneke van Beuzenkom. 17 november worden de winnaars van de vier categorieën bekendgemaakt.

Horeca levert elf genomineerden voor Viva 400

De Viva 400 selecteert ieder jaar honderd vrouwen in vier categorieën. Volgens het vrouwenblad ‘koplopers die dit jaar het verschil hebben gemaakt binnen hun vakgebied’. Vrouwen die het afgelopen jaar in de spotlights stonden doordat ze een prijs wonnen, een gat in de markt ontdekten, hun hoofd boven het maaiveld uit durfden te steken en in elk geval allemaal hun dromen najaagden. In ieder van de vier categorieën zijn honderd vrouwen geselecteerd, allemaal ‘powervrouwen’ volgens Viva. Maar tijdens het Viva400-event, 17 november in Amsterdam, wordt per categorie één winnaar bekendgemaakt.

Whiskeystokers en bierbrouwers

Ook de horeca is  vertegenwoordigd in de lijst. In de categorie Krachtpatsers staan Janneke van Beuzekom, hotelmanager van Bilderberg in Oosterbeek, Tess Posthumus, bartender van Door74 en columnist/blogger bij Misset Horeca. In de categorie Creatieven staan chefkok en schrijver Charlotte Fielmich, Lotte Wolf, sommelier en wine director bij Bridges in Amsterdam en culinair ondernemer Ida de Haart, van SLA. In de categorie Knappe Koppen het duo Tessel en Dorris de Heij, craftbeer-brouwers te Amsterdam en Lisanne Benus, whiskey- en jeneverstoker. In de categorie Wereldverbeteraars staan Esmee Jiskoot, de drijvende kracht achter eco-café De Ceuvel in Amsterdam, Elnaz Bahrami van saladebar Venkel, eveneens in de hoofdstad en Judith Manshanden van Geef Café.

Reageer op dit artikel