nieuws

Discussie deurbeleid laait op nadat café kankerpatiënt met muts weigerde

Café 1628

‘Zoals veel horecabedrijven hebben wij een strikt beleid ten aanzien van hoofdbedekking met het oog op de veiligheid. Maar in dit geval hadden wij natuurlijk een uitzondering moeten maken’, meldt café JackSpot uit Heerhugowaard op Facebook over het weigeren van een gast bij de deur omdat deze een muts droeg. De 28-jarige draagt de hoofdbedekking omdat hij door meerdere chemokuren kaal is geworden.

Discussie deurbeleid laait op nadat café kankerpatiënt met muts weigerde

‘Mijn broers waren al binnen toen ik werd tegengehouden door de beveiliger. Ik mocht pas doorlopen als ik mijn muts zou afzetten’, vertelt Siebe Wittebrood aan NH. ‘Ik probeerde nog uit te leggen waarom ik die muts droeg, maar hij gaf aan dat hij daar geen boodschap aan had en dat het café een strikt mutsen- en pettenbeleid heeft.’

Excuses

Het café meldt nu op Facebook dat ze Wittebrood niet de deur hadden moeten weigeren. ‘Helaas heeft de beveiliger geen contact opgenomen met de manager, anders hadden we dit direct opgelost. Onze welgemeende excuses.’ Het café nodigt Wittebrood en zijn broers uit om er alsnog een leuk avondje door te brengen. ‘Natuurlijk mét pet, muts of hoed’, wordt hieraan toegevoegd.

Reacties

De excuses op Facebook leverde tientallen verdeelde reacties op. ‘Mensen verzinnen de meest belachelijke manieren en excuses om zich niet aan de huisregels te houden. Dit maak je dan meerdere keren per avond mee variërend van een chihuahua als hulphond tot aan bovenstaand genoemd verhaal om met hoofddeksel binnen te mogen’, zo luidt de reactie van een café-eigenaar. ‘De beveiliging maakt een inschattingsfout mbt de geloofwaardigheid en alle moraalridders gaan los op de eigenaar van de zaak.’ Weer een ander schrijft: ‘Het is sneu voor die jongen dat hij is geweigerd. Kan me best voorstellen dat hij liever elders een leuke avond probeert te hebben na deze weigering.’

Leestip: De Wet: Gehandicapte gast weigeren, mag dat?

Reageer op dit artikel