nieuws

Hoofdjurylid Gert Boonen over de Terras Top 100: ‘Iedereen maakt kans’

Café 2622

‘De mensen maken het verschil’, zegt hoofdjurylid Gert Boonen over de bezochte terrassen voor de Terras Top 100 2017. ‘Je kan nog zo’n mooi terras hebben, maar als gasten hun drankje niet krijgen dan houdt het op.’

Hoofdjurylid Gert Boonen over de Terras Top 100: ‘Iedereen maakt kans’

‘Het betekent niet dat als je een terras hebt met de mooiste vuurkorven, hangmatten, en loungebanken dat je dan automatisch doordringt tot de Top 100. Dan zouden alleen de ondernemers met het meeste geld winnen. Zo werkt het niet. Goede medewerkers zijn het allerbelangrijkste, maar ook vakkennis. Dus alle terrassen die zich inschrijven, maken kans.’

Gast-hoofdjurylid Koen Bakker van het Hooihuis voegt daar nog aan toe: ‘We hebben gekeken naar het hele plaatje. Zonder emotie. Het mag namelijk niet zo zijn dat als ik een ondernemer heel erg aardig vind, dat ik me daardoor laat beïnvloeden.’

Juryrondes

De 125 terrassen die de eerste ronde het hoogste scoren, gingen door naar ronde 2. Daar maakte de vakjury haar opwachting. Een team van zo’n twintig personen. Zij beoordeelden de terrassen door de ogen van de professional, en hun oordeel woog dan ook zwaarder mee; 80 procent van de eindscore. De vakjuryleden hebben in het verleden hun sporen verdiend in de horeca als medewerker, ondernemer, journalist of adviseur. Nadat de voorlopige Terras Top 100 klaar was, is de negenkoppige hoofdjury bij elkaar gekomen. Zij hebben overlegd met de vakjury en uiteindelijk de top van de lijst bezocht. Dit waren aangekondigde bezoeken van een uur. En in 2 dagen tijd, bezocht de jury 6 provincies, een rit van in totaal zo’n 800 kilometer.

De hoofdjury

Barry en Judith Zwinkels: eigenaren van Wollebrand in Honselerdijk. Winnaars van de Terras Top 100 2014.
Marjon Prummel: hoofdredacteur van Misset Horeca en – zodoende – hoofdjurylid van de Café Top 100 én de Terras Top 100.
Gert Boonen: ondernemer, mede-eigenaar van De Boterlap in Harderwijk, winnaar van de Terras Top 100 2009 én 2013.
Arnoud Schimmel en Alexandra Viersma: ondernemers van Restaurant Van Speijk in Egmond aan Zee, winnaars van de Terras Top 100 2015.
Michael Simon: redacteur Misset Horeca en redactioneel coördinator van zowel de Café Top 100 als de Terras Top 100.
Koen en Lisette Bakker: winnaars van de Terras Top 100 2016, Het Hooihuis in Roosendaal, en dit jaar dus gast-hoofdjuryleden en ook onderdeel van de vakjury.

Wil jij volgend jaar ook meedoen aan de Terras Top 100 2018? Schrijf je dan hier snel in »

Reageer op dit artikel