nieuws

Terras Top 100: Landgoed het Rheins over winnen Publieksprijs: ‘trots van Twente’

Café 1202

Tien procent van de in totaal 14.000 stemmen wist Landgoed Het Rheins uit Enter binnen te slepen. Na een derde plaats in 2016, sleepten ondernemer Rien Mol en zijn team nu De Publieksprijs in de wacht. Hoe deden ze dat?

Terras Top 100: Landgoed het Rheins over winnen Publieksprijs: ‘trots van Twente’

‘We hebben er echt een Twentse prijs van gemaakt’, vertelt Rien Mol. ‘Daardoor begon het nog meer te leven in de regio. Het werd de trots van Twente. Breng die prijs naar ons mooie Twente, zo luidde de oproep op social media dan ook.’ Mol begint te lachen: ‘Top toch dat het is gelukt.’

Samenwerkingen

Met collega-ondernemers werden samenwerkingen aangegaan. Onder meer met een kledingwinkel en een drogisterij. ‘Samen hebben we een prijs weggegeven, onder meer een high tea, die werd verloot onder stemmers op de Publieksprijs.’ Ook werden vier dinerbonnen ter waarde van 100 euro weggegeven via Facebook. ‘Daar hebben we ruim 5.000 volgers. Ook op Instagram groeit het met de dag. We hebben ook veel feesten en partijen in onze zaak. Bij de afsluiting vroegen we die gasten – die dan natuurlijk helemaal in de feeststemming waren – ook om te stemmen op ons.’ In de zaak zelf hingen ook posters en kaartjes die werden verstrekt door Misset Horeca, waarin gasten werden opgeroepen om te stemmen voor de Publieksprijs. Alles bij elkaar wierp het zijn vruchten af.

Stemmen

Een spannende race was het, maar Landgoed Het Rheins in Enter trok uiteindelijk met overmacht aan het langste eind. Van de 14.126 stemmen die zijn uitgebracht voor de Terras Top 100 Publieksprijs, gingen er ruim 1400 naar het bedrijf van ondernemer Rien Mol. Een mooie bekroning voor de Twentse horecazaak, en tevens een flinke sprong, want bij de strijd om De Publieksprijs 2016 eindigde Het Rheins nog op plek drie, met 825 stemmen. Dat Het Rheins dit jaar voortvarend van start ging, bleek wel uit het feit dat het in alle tussenstanden ook aan kop stond.

Parel

Vorig jaar ontving medewerker André Homan van het Rheins in Enter tijdens de uitreiking van de Terras Top 100 2016 ‘De Parel’, een prijs voor de werknemer die zich onmisbaar heeft gemaakt. ‘André is vandaag de dag nog steeds in dienst.’ Dit ondanks dat hij de 70 is gepasseerd. ‘Hij is de opa van het team’, besluit Mol lachend.

Bekijk hier de complete ranglijst Terras Top 100 2017»

Inschrijven voor de Terras Top 100 2018 kan hier»

Reageer op dit artikel