nieuws

Inschrijving Terras Top 100 open: vakjury bezoekt elke zaak

Café 5197

De inschrijvingen voor de Terras Top 100 2018 zijn geopend. De tiende editie kent één grote aanpassing: de vakjury zal de eerste ronde jureren. Dat betekent dat elke zaak die zich inschrijft dus sowieso een vakjurylid op bezoek krijgt, inclusief rapportage.

Inschrijving Terras Top 100 open: vakjury bezoekt elke zaak

Met het omdraaien van de juryronden maakt de Terras Top 100 een belangrijke kwaliteitsslag. De vakjury gaat nu alle terrassen die zich inschrijven voor deze editie bezoeken. De beste 125 worden in ronde 2 door de mystery visitors bezocht.

Lees ook: Het ideale horecaterras, van inrichting tot personeel

Ronde 1: de vakjury

Alle bedrijven die zich inschrijven worden bezocht door een vakjury. Dit zijn mensen die de afgelopen jaren hun sporen verdiend hebben in de branche zoals oud-winnaars, horecamensen, adviseurs, horecajournalisten. Zij zullen elk terras op tientallen punten beoordelen.

TerWorm Terras Top 100Eten, drinken, gastvrijheid, netheid, meubilair, medewerkers, uitserveren en tientallen punten meer zullen worden beoordeeld. De terrassen in ronde 1 worden bezocht tussen begin april en de eerste week van mei. Uit de score die naar voren komt, gaan de beste 125 door naar ronde 2.

Ronde 2: de mystery visitor

De beste 125 terrassen worden in ronde 2 bezocht door de mystery visitors van Mystery Review. Zij zullen de terrassen op dezelfde punten beoordelen als de vakjury, maar dan door de ogen van de gast. De score van ronde 2 wordt opgeteld bij die van ronde 1, waarbij de score van de vakjury voor 80 procent meetelt. De beste 100 krijgen vervolgens bericht dat ze in de Terras Top 100 2018 staan.

Schrijf je hier in voor de Terras Top 100 2018

Ronde 3: Terras Top 100 Hoofdjury

De top van de lijst – afhankelijk van de score, maar vaak de top-5 à Terras Top 1006 – krijgt echter nog een derde bezoek. De Hoofdjury zal maandag 18 en dinsdag 19 juni een aangekondigde tour maken langs de top van de lijst. Die ondernemingen krijgen een uur de tijd om zich te presenteren. Daarnaast zal er ook een kijkje voor en achter de schermen genomen worden.

Lees ook: Dit is de hoofdjury van de Terras Top 100

Op basis van deze bezoeken zet de Hoofdjury de bedrijven in de juiste volgorde. De Terras Top 100 2018 is dan compleet en zal maandag 2 juli 2018 onthuld worden. Dit gebeurt tijdens een feestelijk evenement bij de winnaar van 2017, Brasserie Staverden in Staverden. 

Lees ook: Terrascheck: vergelijk met andere ondernemers

 

Reageer op dit artikel