nieuws

Casper Reinders en Steven Pooters openen derde Libertine

Café 3279

In de Amsterdamse Jordaan, op de Noordermarkt 4, openen horecaondernemers Casper Reinders en Steven Pooters de derde vestiging van Libertine: Libertine Petit Café.

Casper Reinders en Steven Pooters openen derde Libertine

Naast Casper Reinders en Steven Pooters is voormalig Tenue de Nîmes-eignaar René Strolenberg de derde partner bij deze vestiging. De eerste twee Libertine’s bevinden zich ook in Amsterdam en heten Libertine Café Café en Libertine Comptoir de Cuisine. Reinders en Pooters zijn al jarenlang bevriend. Dit is hun derde Libertine samen. Pooters is daarnaast zakenpartner van Carlo Ferilli van George.

De derde loot aan de Libertine-stam: Libertine Petit Café, is 7 dagen per week open voor lunch, diner en drinks. De kaart bestaat uit bistro klassieker zoals: steak frites, mosselen, oesters en salade Niçoise. In het pand van de derde Libertine zat voorheen Proust van de GoodfoodGroup.

Casper Reinders

Casper Reinders

Op maandag en zaterdag als er Noordermarkt wordt gehouden, kunnen gasten van de derde Libertine er ook terecht voor ontbijt. Op die dagen is er een speciaal markt-menu met veel gerechten en producten uit de streek.

Ook bij deze Libertine staat de keuken onder leiding van de uit Nice afkomstige Stephan Robert: ‘We gaan met Petit Café terug naar de klassiekers. Gerechten die nooit gaan vervelen en zo simpel zijn, dat het weer een kunst is om ze perfect te krijgen.’

Het funky interieur van Libertine Petit Café doet niet onder voor z’n voorgangers; ook hier weer houten banken in naturel, gestucte muren, gouden letters op de ramen in combinatie met marmeren tafels, café stoelen en geen mogelijkheid om te reserveren.

Casper Reinders

Casper Reinders is initiatiefnemer van diversre horecabedrijven. De meeste runt hij samen met partners. Alle zaken bevinden zich in Amsterdam.  Ox & Bucks (WTC Amsterdam), Lion Noir, Jimmy Woo, JoyaBo-nam, Libertine Café, Libertine Comptoir de Cuisine, Mylk, Club NL, Bumbu Kitchen (NH Doelen hotel). Hij heeft al zijn bedrijven ondergebracht in de TAO Group.

>>> Niets meer missen van Misset Horeca?

Reageer op dit artikel