nieuws

Jeabby Chaiyasat slaat handen ineen met Casper Reinders en Serge Rijn voor Joya

Restaurant 1813

Restaurant Joya aan Spuistraat 3G in Amsterdam opende recent de deuren. Eigenaresse Jeabby Chaiyasat sloeg om het restaurant te verwezenlijken de handen ineen met horeca-ondernemers Casper Reinders (Jimmy Woo, Lion Noir, Chicago Social Club, Club NL en Libertine Café Café) en Serge Rijn (Lion Noir). 

Jeabby Chaiyasat slaat handen ineen met Casper Reinders en Serge Rijn voor Joya

Het restaurant met modern interieur serveert Thaise en Japanse gerechten die speciaal gemaakt zijn om te delen. De presentatie is er echter op Franse wijze uitgewerkt.

Chaiyasat is zelf in Thailand geboren en is als kind naar Nederland gekomen. In Amsterdam groeide ze op in het Thaise restaurant van haar moeder, wat haar inspireerde om nu zelf haar eigen restaurant te openen. Dit doet ze wel op geheel eigen wijze door het menu, de presentatie en de uitstraling van Joya een stuk moderner aan te pakken. Toch zie je typische Aziatische invloeden in de gastvrijheid en persoonlijke aandacht die de restaurateur en haar team geven aan de gasten.

Menukaart

Het menu van Joya bestaat uit verschillende kleine en grotere gerechten die voornamelijk geïnspireerd zijn op de Thaise en Japanse keuken, zoals een Tuna Tartare of Beef Tataki. Deze klassiekers worden op een Franse wijze uitgewerkt en gepresenteerd, waardoor de typische Aziatische smaken op volledig andere manier worden ervaren. Als hoofdgerecht kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor Heaven On Your Tongue, waarbij Sint Jacobsschelp in combinatie met Foie Gras wordt geserveerd. Chaiyasat eigen achtergrond heeft gezorgd voor de grote Thaise invloed op de menukaart, zo is de Tom Kha Seafood Soup zelfs een eigen familierecept. De Japanse invloeden komen voort uit haar voorliefde voor de verfijnde manier van koken in die cultuur.

Lees hier meer over Casper Reinders

Reageer op dit artikel