nieuws

Dommelsch vernieuwt uitstraling en lanceert 0,0%

Café 1113

Dommelsch is vanaf nu verkrijgbaar in een nieuw jasje. Daarnaast introduceert het eeuwenoude merk een 0,0% variant. Dit maakte Dommelsch dinsdag 18 juli bekend tijdens de officiële onthulling van de plannen in de Dommelsche bierbrouwerij, waar al sinds 1744 bier wordt gebrouwen.

Dommelsch vernieuwt uitstraling en lanceert 0,0%

In de nieuwe uitstraling staat de Dommel centraal, als eerbetoon aan de inwoners langs de Dommel. Zij dragen de brouwerij – de oudste nog werkende van Nederland volgens NederlandseBiercultuur.nl – al 274 jaar een warm hart toe. ‘Met 190 werknemers is de Dommelsche bierbrouwerij één van de belangrijkste werkgevers van de Gemeente Valkenswaard’, aldus burgemeester Ederveen tijdens de onthulling. En ook in de toekomst wil de Dommelsche bierbrouwerij haar economische en sociale rol in de gemeente en regio blijven vervullen. Zo blijft Dommelsch trouw aan haar oorsprong.

Om verantwoorde bierconsumptie te stimuleren biedt Dommelsch de consument ook de keuze voor alcoholvrij. De 0,0% variant is verkrijgbaar in retail en horeca.

Dommelsch bierbrouwerij

Dommelsch en de Dommelsche bierbrouwerij hebben een grote geschiedenis. Al sinds 1744 wordt bier gebrouwen aan de Dommel in de Dommelsche bierbrouwerij. Sinds 1968 zijn Dommelsch en de Dommelsche bierbrouwerij belangrijk onderdeel van bierbrouwer AB InBev, ook bekend van merken als Hertog Jan, Leffe, Jupiler en Corona. Met 190 werknemers is de Dommelsche bierbrouwerij één van de grootste werkgevers in de gemeente Valkenswaard. Ook speelt de brouwerij een belangrijke sociale rol in de gemeente, via sponsoring van het bloemencorso, goede doelen, gildes, verenigingen en stichtingen. De Dommelsche bierbrouwerij is naar eigen zeggen één van de duurzaamste brouwerijen van Nederland, waarbij de brouwerij de lat voor duurzaamheidsdoelstellingen steeds hoger legt. De brouwerij is deels zelfvoorzienend door het zelf produceren van biogas uit afvalwater. Het huidige recyclingspercentage is 99,93% en de afgelopen 5 jaar reduceerde de brouwerij het waterverbruik met 15% en de CO2 footprint met 20%.

AB InBev: ‘Dommelsch heeft absoluut toekomst’

Reageer op dit artikel