nieuws

Kornuit start met circulaire drinkbekers op festivals

Café 695

Bierbrouwer Grolsch gaat voor haar biermerk Kornuit starten met het gebruik van circulaire drinkbekers op festivals. Het gaat om een pilot bij 8 à 10 evenementen dit seizoen.

Kornuit start met circulaire drinkbekers op festivals

Organisatoren van festivals krijgen daarbij een full service pakket aangeboden. Dit omvat de levering van de bekers, de logistiek, reiniging en opslag. Bierbrouwer Grolsch en specifiek Kornuit willen hiermee een bijdrage leveren aan het verder reduceren van de hoeveelheid plastic afval, aan een schoner festivalterrein en het verder verbeteren van de festivalervaring van de bezoeker. Grolsch heeft zich tot doel gesteld om in 2020 al haar festivals te voorzien van circulaire drinkbekers.

Pilot start dit festivalseizoen

De Europese Unie heeft een verbod voorgesteld om het gebruik van single-use plastics verder te reduceren en ook het kabinet onderneemt actie om het gebruik van plastic wegwerpartikelen in Nederland te beperken. De pilot met de circulaire drinkbekers voor Kornuit startte bij Liquicity Festival in recreatiepark Geestmerambacht te Noord-Scharwoude. De wegwerpbekers worden daarbij vervangen door hardcup bekers – gemaakt van polypropyleen – met een statiegeldsysteem. De pilot is vooral bedoeld om ervaringen op te doen. Uiterlijk in 2020 wil Grolsch op al haar festivals circulaire drinkbekers inzetten.

Verdere verduurzaming van festivals

Pieter van Cosburgh, Nationaal Accountmanager Events bij Grolsch: ‘Duurzaamheid vinden we belangrijk.  Onlangs hebben we een nieuwe krat voor Kornuit op de markt gebracht, gemaakt van 100% plastic consumenten afval.’ Onze brouwerij heeft een recyclepercentage van maar liefst 99,8%. Dit betekent dat bijna alles wat we in de brouwerij gebruiken, wordt hergebruikt in de keten. Vanuit deze gedachte kijken we ook naar festivals en willen we hieraan onze bijdrage leveren.’

Duurzaamheid in de horeca

Van der Valk Nijmegen

Reageer op dit artikel