nieuws

Huppel the Pub in Den Haag wint Café Top 100 2018

Café 5820

Huppel the Pub in Den Haag wint Café Top 100 2018

Het Haagse bruincafé Huppel the Pub is uitgeroepen tot de nummer één van de Café Top 100 2018. De zaak in het Hofkwartier heeft daarmee een primeur: voor het eerst sinds 1994, wint een café uit Zuid-Holland de Café Top 100. ‘Het eigen smoelwerk, de onvergelijkbare warme sfeer, het uitgebreide assortiment, de bewuste keuzes, de klinkende cijfers, het fijne personeel, de gezellige gasten, het uitgekiende beleid…hoe kan Huppel The Pub dit jaar in hemelsnaam níet op plek 1 staan?

Als de hoofdjury op maandag 1 oktober 2018 langskomt, is het duo gespannen, zo geven de ondernemers ook eerlijk toe. Het jaar ervoor waren ze tweede geworden, wat moeten ze nu in hemelsnaam nog doen? Geheel zoals het past in deze zaak wordt de jury ontvangen aan de ronde statafel. Terwijl het duo honderduit praat over hun zaak, draait alles op de achtergrond lekker door, genieten de gasten van een drankje in hun favoriete zaak en speelt een vinylplaat, meegenomen door gasten, op de platenspeler op de bar, zoals dat iedere maandag het geval is.

Een proces dat eigenaren Jeroen van Beek en Eline van Urk Dam twaalf jaar geleden hebben ingezet en dat door de jaren heen vorm gekregen heeft. Eerst met een heel klein clubje, maar inmiddels zijn ze met z’n negenen – drie fulltimers – en zijn ze hard op zoek naar ‘nummer 10’. Mensen die net zo bezeten – in de goede zin van het woord – zijn als deze twee Haagse ondernemers.

Transformatie naar topcafé

Want als er één ding gezegd mag worden over De Huppel, dan is het wel dat hier niks half gedaan wordt. De gedachte achter dit café is kraakhelder: een typisch bruincafé, maar dan anno nu. Natuurlijk speelt pils een grote rol, maar bij de ‘Beste Whiskygelegenheid 2015’ vind je ook zo’n 150 soorten whisky en zo’n 60 speciaalbieren op tap. Eten doen ze hier niet aan, wel snacks. En denk dan niet aan ‘bruin fruit’ uit de frituur. Nee, mooie worsten, fijne kazen, lekkere balletjes… en alles weer van de ondernemers uit de buurt; van kaasboer tot slager. En dat wordt gewaardeerd door de gasten. Kom hier op een willekeurige avond binnenlopen en het is óf gezellig druk, óf druk, óf heel druk.

Maar altijd is er die sfeer die de laatste jaren zo gegroeid is. Een groei die door Jeroen en Eline overigens wel flink gestuurd wordt. Eerder zei Eline daar al eens over: ‘We zijn geen concept, maar we weten precies wat we willen en hoe we dat voor elkaar moeten krijgen.’ De Huppel is ook een geoliede onderneming. De jury mocht – vertrouwelijk – de cijfers inzien en was onder de indruk. Hier wordt een goede boterham verdiend en de bedrijfsvoering is er eentje waar goed over wordt nagedacht.

Zuid-Holland wint eindelijk de Café Top 100

Met de winst van de Café Top 100 heeft Huppel The Pub ook een primeur. Zuid-Holland is standaard één van de hofleveranciers van de Café Top 100, ook dit jaar weer. De grootste stad aldaar, Rotterdam, levert zelfs de meeste cafés, zes. Maar nog nooit in het bestaan van deze lijst, begonnen in 1994 als Café van het Jaar, wist een café uit de bevolkingsrijkste provincie van ons land de nummer 1 positie te veroveren. Het afgelopen jaar kwam Huppel the Pub al dichtbij met een ziveren plak, maar nu is daar dan de nummer-1-positie. Dat betekent dat in de afgelopen 25 jaar, alle provincies, op Flevoland na, een nummer 1 geleverd hebben aan de Café Top 100.

 

DE GEHELE CAFE TOP 100 VAN 2018

 


Foto's

Reageer op dit artikel