nieuws

Meer ambitie in strijd tegen overgewicht

Catering

Het Convenant Overgewicht, waarin een belangrijke rol is weggelegd voor catering en horeca, vraagt het kabinet en bedrijven meer ambitie te tonen bij de preventie van overgewicht. Dat laat voorzitter Paul Rosenmüller weten.

Meer ambitie in strijd tegen overgewicht

Rosemüller stelt dat er voldoende programma’s en methoden zijn ontwikkeld om de gezonde keuze te bevorden. ‘Die moeten nu landelijk opgepakt en verspreid worden. Met brede steun vanuit het kabinet en het bedrijfsleven’, aldus Rosemüller.

Tevens roept Rosemüller bedrijven op om niet af te wachten tot regelgeving voor bijvoorbeeld snoepreclames een feit is, maar proactief te zijn in het stimuleren van een gezonde leefstijl.

Rosemüller: ‘Immers, producten met een gezondheidsclaim, zoals het IKB-logo verkopen beter, gezonde werknemers presteren beter’.

Het Convenant Overgewicht is in 2005 opgericht om de stijgende trend van overgewicht om te buigen. Twintig partners spannen zich in om de gezonde keuze gemakkelijker te maken voor iedereen, op elk moment en elke plaats.

Reageer op dit artikel