nieuws

Snelle hervatting CAO-onderhandelingen

Catering

Eerder dan verwacht worden de onderhandelingen voor een nieuwe CAO in de contractcatering hervat. Al vanavond gaan vakbonden en werkgeversorganisatie Veneca onder leiding van Compass-directeur Irene Baltus (foto) met elkaar om tafel.

Snelle hervatting CAO-onderhandelingen

Afgelopen donderdag stuurde de FNV een brief met nieuwe voorstellen aan de Veneca, die deze dag ook vergaderde. De volgende ochtend liet de werkgeversorganisatie al weten vandaag de gesprekken te willen hervatten.

De bonden komen de Veneca tegemoet wat betreft looptijd van de CAO en de loonsverhoging. Het eerste voorstel, een CAO van 12 maanden en 2 procent meer salaris is nu: een looptijd van 15 maanden (tot 1-7-07) en 1% loonsverhoging per 1-4-06 en nog eens per 1-4-07. De Veneca wil een CAO tot 1-4-08 en (verdeeld over vier momenten) 3 procent loonsverhoging.

Een ander heikel punt blijft de zekerheid voor werknemers bij contractwisselingen. Daar doet de FNV ook een voorstel om tot elkaar te komen. De bond wil een mximale aanvullingsperiode van 2,5 jaar. De Veneca wil niet verder dan twee jaar. Over veel andere punten zijn de partijen het in principe eens. Behalve de kwestie ‘onkostenvergoeding’, daar staan de belangenvereniging voor contractcateraars en de bonden lijnrecht tegenover elkaar.

Reageer op dit artikel