nieuws

Zorgcongres toegevoegd aan Horecava

Catering

Te elfder ure is nog een facilitair zorgcongres toegevoegd aan het randprogramma van de Horecava. Op dinsdag 14 januari wordt het Horecava Facilitair Congres gehouden, zo heeft de organisatie bekend gemaakt.

Zorgcongres toegevoegd aan Horecava

Het congres met als thema Voor de Verandering is gericht op facility managers van commerciële- en zorginstellingen. Centraal op deze dag staan de veranderingen waar zij mee te maken hebben. Onderwerpen zijn een veranderde zorgvraag, de wetgeving in de institutionele markt en de vraag naar meer hospitality in de zorg.

Hoe gaat uw organisatie om met veranderingen in de facilitaire wereld?, is de vraag die centraal staat. Voor oplossingen wordt gekeken naar marktontwikkelingen in de foodservice industrie. Aan de hand van praktijkcases wordt aangegeven hoe veranderingen kunnen leiden tot interessante ontwikkelingen binnen de institutionele markt.

Anders denken

Dagvoorzitter Rens de Jong, radiopresentator bij BNR, opent het congres met de sessie Anders denken. Daarna vertelt Jan Jans, facility manager bij Beweging 3.0, over de veranderende rol van een facilitair bedrijf met het oog op de toekomstige zorg. Onder het kopje Anders ontwikkelen bespreekt Ad Verhagen, manager horeca bij Zorgwaard, ervaringen uit de horeca die in de praktijk  worden gebracht in de zorg. Deze kennis doet hij op bij twee commerciële restaurants buiten de muren van de zorginstellingen. Namens Stichting Join Feedback, een lifestyle movement, geeft Tabe Ydo zijn visie op het veranderen van de levensstijl op het gebied van eten en bewegen. Onder de noemer Anders eten gaat Hendrik-Jan Grievink van Next Nature Lab in op eten dat de juiste voedingswaarde heeft of eten waar medicatie in verwerkt is. Verder is er een inspiratiesessie over Anders bouwen en tenslotte een ‘Ja-maar Omdenkclinic’. Meer informatie over het congres is te vinden op www.horecava.nl.

Reageer op dit artikel