nieuws

Albron volgens FIRA koploper mvo

Catering

Albron is koploper op MVO-gebied, meldt FIRA. ‘Het bedrijf koos ervoor om haar duurzaamheidsprestaties zichtbaar te maken. In deze tijd, waarin het vertrouwen van de consument in de voedselketen een aantal keren geschaad werd, is het van groot belang dit vertrouwen te herstellen.

Albron volgens FIRA koploper mvo

Daarbij streeft Albron naar optimale informatie voor alle belanghebbenden. Om dit te bereiken maakt Albron gebruik van de mogelijkheden die zowel het FIRA Platform als NEN bieden. Het FIRA Platform is een digitaal register waar bedrijven hun MVO-prestaties zichtbaar maken aan klanten. FIRA verifieert de informatie zodat deze betrouwbaar is. NEN is in Nederland het centrum voor normalisatie. Via de Zelfverklaring ISO26000 van NEN kunnen bedrijven laten zien dat zij hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen.

In het streven naar optimale transparantie combineerde Albron de mogelijkheden van het FIRA Platform met de Zelfverklaring. Ineke Snijders, werkzaam als Manager Kwaliteit & Duurzaam Ondernemen bij Albron zegt: ‘Wij vinden dat onze klanten en belanghebbenden moeten beoordelen of wij echt duurzaam zijn. Door gebruik te maken van het FIRA Platform en de Zelfverklaring bereiken wij maximale transparantie. Een Zelfverklaring stellen wij als bedrijf natuurlijk zelf op, maar dankzij de externe  verificatie door FIRA is onze zelfverklaring nu ook betrouwbaar.’

Floor Schneider, Managing Director van FIRA, meldt dat bij de laatste toetsing Albron als eerste bedrijf in Nederland de status Goud heeft behaald. De verificatie activiteiten van FIRA zijn erop gericht om te bepalen of de gemaakte claims in het platform aannemelijk zijn. Albron is bezig met de essentiële issues op MVO-gebied en FIRA stelt vast dat Albron inderdaad kan aantonen dat het bedrijf het eigen duurzaamheidsprogramma ook naar behoren toepast. Daarbij wordt ook duidelijk wat de volgende stappen kunnen zijn voor Albron.

Voor het eerst is er een Zelfverklaring opgesteld waarbij deze onderbouwd is door het FIRA Platform. Ingeborg Boon, Senior consultant Managementsystemen bij NEN verwacht dat nog meer bedrijven gebruik gaan maken van deze combinatie. “Organisaties kunnen op deze manier extern getoetste informatie gebruiken in hun Zelfverklaring. Dat draagt bij aan de kwaliteit en betrouwbaarheid van de inhoud van deze Zelfverklaring”.  Door Albron werd aangetoond dat transparantie in duurzaamheid via twee kanalen, het Platform en de Zelfverklaring, uitstekend en eenvoudig te combineren is. Dat is dan goud voor allen.

Reageer op dit artikel