nieuws

Chefs van Rotterdam Zuid koken op festival Tafel op Zuid

Catering 13243

Op zaterdag 24 en zondag 25 maart keert het culinaire festival ‘Tafel op Zuid’ terug op Katendrecht. Chefs uit Rotterdam-Zuid serveren hun meest bijzondere gerechten.

Chefs van Rotterdam Zuid koken op festival Tafel op Zuid
Tafel op zuid (foto: Evert Buitendijk)

 

Gezien het grote succes van vorig jaar stonden de talentvolle chefs te springen om aan deze tweede editie van Tafel op Zuid mee te doen. Ze presenteren een reeks aan culinaire verrassingen met gevarieerde en exotische menu’s op het altijd gezellige Deliplein. Bezoekers mogen kosteloos aanschuiven aan een lange tafel.

Gevarieerde demokeuken

De kracht van de demokeuken zit in variatie. Gevestigde en minder bekende namen wisselen van de wacht achter het fornuis van Tafel op Zuid. Met onder meer Remco van de Lagemaat van Bistro du Bac en Sergio Kross en Mathieu Roza van De Matroos en het Meisje. Bekir Atalan van restaurant Cigkoftem kookt een geheel vegetarisch menu. De thuiskoks van de Wijkkeuken van Zuid bereiden in de demokeuken onder andere Pakistaanse borrelsnacks en een Marokkaanse lunch.

Tafel op ZuidOok Hotspot Hutspot is van de partij, een bijzonder initiatief dat voedsel inzet om mensen te verbinden en activeren. Bij Hotspot Hutspot kan je niet alleen genieten van de kakelverse maaltijden, maar zie je ook hoe Bob Richters en Chanel Schriever jongeren uit de wijk betrekken.

Variëteit aan smaken

Murat Cifci van Ekmekci verrast met de Turkse specialiteit, Gözleme. Dat is yufka, een deegsoort, belegd met verschillende verse ingrediënten naar keuze. Terry Priem, chef-kok van restaurant Allure, bekend om zijn geliefde ‘zacht gegaarde zalm met kerrie-ijs’, is altijd op zoek naar smaaksensaties. De enorme variëteit in ondernemers en keukens maakt deze tweede editie van de Tafel op Zuid wederom een echte culinaire ontdekkingstocht.

Gasten zijn welkom om gratis aan te schuiven voor een hapje en een bijpassend drankje, op zaterdag 24 maart tussen 12.00 en 20.00 uur of zondag 25 maart tussen 13.00 en 20.00 uur.

Reageer op dit artikel