Vakbeurs Recycling 2018: horeca als nieuwe doelgroep

Vakbeurs Recycling 2018: horeca als nieuwe doelgroep

De vakbeurs Recycling 2018 is van 20 t/m 22 november in Gorinchem. Met het streven naar een circulaire economie en meer circulaire afvalstromen wordt deze vakbeurs ook interessant voor de horeca.

Recycling 2018 is de negende editie van deze enige vakbeurs voor afvalverwerking en recycling in Nederland. De beurs is bedoeld voor betrokkenen uit alle sectoren van de industrie die te maken hebben met afval, inzameling, transport, sorteren, opslag, verwerken en recyclen. Nu de horeca, net als de rest van het bedrijfsleven, naar een circulaire economie zal moeten groeien en het hergebruik van producten en grondstoffen zal moeten maximaliseren, is het zaak de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van recycling bij te houden. De vakbeurs wil daarin een grote rol spelen.

Easyfairs Nederland is organisator van Recycling 2018. Norah Edery, marketeer bij Easyfairs: “De kracht van Recycling zit in de combinatie van presentatie, demonstratie, ontmoeting en kennisdeling. Het doel is elkaar inspireren en informeren over de recyclingbranche van nu én morgen, om in 2050 Nederland circulair te laten omgaan met álle afvalstromen. Dit maakt dat het geen ‘afvalbeurs’ is, maar een vakbeurs waarbij we samen met de bezoeker en exposanten kijken naar de mogelijkheden om van afval naar grondstof te gaan.”

Horeca als nieuwe doelgroep

Voor de vakbeurs is de horeca een nieuwe doelgroep. Waarom?
“Als beursorganisator streven wij ernaar de beursbezoeker een blik in de toekomst te geven én de branche te ondersteunen bij het behalen van de circulaire doelstellingen voor 2050. Daarom gaat vakbeurs Recycling naast de huidige doelgroep uit de afvalbranche, nog meer focus leggen op de klanten van onze exposanten, zoals de industrie, logistiek dienstverlener en het MKB en MKB+. Uit onderzoek is gebleken dat ook deze doelgroepen op zoek zijn naar nieuwe mogelijkheden voor hun afvalstromen.”

“Horecaondernemers worden steeds milieubewuster. Verspilling, afvalreductie, recycling en afvalbeheer zijn aspecten waar in toenemende mate rekening mee gehouden (moet) worden. Een grote afvalbron voor horecabedrijven zijn de verpakkingen van voedingsmiddelen en dranken en transportverpakkingen. Daarnaast heeft de horeca veel verschillende afvalstromen zoals, GFT, papier en karton, plastic en kunststof, blik, aluminium, glas en servies, katoen (handdoeken, beddengoed, werkkleding), chemisch afval et cetera. Dit maakt de horeca een van de meest diverse en lastige branches als het gaat om ‘afval’.”

“De ontwikkelingen op het gebied van recycling, zoals afvalpreventie, minder verpakkingen en optimalisatie van afvalinzameling gaan snel en de eisen zijn juist voor de horeca erg hoog. Daarom is het voor horecaondernemers interessant om zich op de vakbeurs te oriënteren op passende korte- én langetermijnoplossingen. Wij nodigen dan ook graag ondernemers en managers uit de horeca uit om de beurs te bezoeken.”

Verbeteringen in recyclingbeleid

Op welke manieren kan een hotel, restaurant of café individueel verbetering doorvoeren in het recyclingbeleid?
“Het doel is dat wij in Nederland in 2050 een circulaire economie hebben. We hebben dan uiteindelijk geen afval meer maar grondstof. Het antwoord op de vraag welke individuele verbeteringen een hotel, restaurant of café kan doorvoeren in het recyclingbeleid laten wij graag over aan onze exposanten. Zij kunnen bezoekers individueel helpen bij specifieke afvalvraagstukken en kijken naar de meest geschikte oplossing.”
“Recycling 2018 vormt voor de bezoeker een platform om te netwerken, aan te kopen en concrete oplossingen te krijgen voor huidige én toekomstige afvalvraagstukken. Innovaties staan voorop. De exposanten bieden oplossingen voor huidige vraagstukken en thematieken. Daarnaast is er een rijk kennisprogramma waarin thema’s onafhankelijk worden uitgelicht.”

Vakbeurs Recycling 2018 is op 20, 21 en 22 november gratis te bezoeken in Evenementenhal Gorinchem.

Dit artikel is gesponsord door Easyfairs.