Bar-Restaurant Prachtig onderscheidend met bieren

Bar-Restaurant Prachtig onderscheidend met bieren
Jitse van der Feer, district manager Speciaalbier en ondernemer Chris de Pagter (r) proosten op Prachtig

Wijnproeverij? Tuurlijk. Biertasting? Dat is ook absoluut een mogelijkheid bij Prachtig. Het restaurant aan de Maas in Rotterdam onderscheidt zich namelijk met een uitgebreid bierassortiment van Swinkels Family Brewers.

De zon schijnt, het licht schittert op het water in de Maas. Het terras van Prachtig is afgeladen. Alle 250 plekken zijn bezet. Er worden mooie gerechten geserveerd, gecombineerd met de heerlijkste kwaliteitswijnen. ‘En met bieren’, vult ondernemer Chris de Pagter aan. Prachtig is volgens hem de plek om culinair te genieten. Lekker te lunchen. Of samen te borrelen. ‘Wij zitten op één van de mooiste plekken van Rotterdam met een schitterend uitzicht op de Willemsbrug, de voor Rotterdam iconische Erasmusbrug en de dynamische Kop van Zuid. Een plek waar je iedere dag kunt zijn, van tien uur ‘s ochtends tot twaalf uur ’s avonds.’

Kiezen voor kwaliteit

De kaart is volgens de ondernemer herkenbaar. ‘We hebben een Franse keuken, lunch en diner. Wat te denken van zuurdesembrood met smeersels? Of gewoon heerlijke bruschetta, een klassieke carpaccio gecombineerd met zalm en cheesecake na. We kiezen voor kwaliteit, in alles. Het vlees, de vis, de dranken. Geen postmix, gewoon goed.’ Alles is er ook op gericht om die kwaliteit waar te maken. ‘We hebben de capaciteit buiten bijvoorbeeld bewust wat lager gehouden, om gasten optimaal te kunnen bedienen. Het is geen vreetschuur hier, we doen geen concessies, ook niet aan de service.’

En ook niet aan het bierassortiment. ‘We hebben veel vaste gasten hier, een steady lunch, veel zakelijke diners per week vanuit het Scheepvaartkwartier en groepen. Een bedrijfsfeest bijvoorbeeld. Mooi is dat, dan zitten ze hier voor de bar te pochen. Die Cornet ken ik wel, het bockbier Steenbrugge ook. Jij? Misschien een Palm dan? Of Estaminet?’ Die laatste is de ‘standaard’ pils op de tap. ‘Premium pils, vergis je niet. En het verhaal erachter is mooi. Estaminet is een vol bier. De trage en traditionele lange gisting die er het fruitige karakter aan geeft en een rijping van zes volle weken maken dat Estaminet een echt Belgisch premium pils is’, weet De Pagter.

Passie voor bier

Het is die informatie, dat verhaal, wat hij en zijn mede-werkers graag vertellen aan gasten. ‘De passie voor bier, voor Estaminet en de andere bieren hebben we gekregen via PALM Breweries, dat inmiddels onderdeel uitmaakt van Swinkels Family Brewers. Jitse, onze vaste accountmanager, nam ons mee naar Grand Café Horta in Antwerpen, dat op vele vlakken geldt als referentiepunt. Het is een echte mondaine ontmoetingsplaats in één van de gezelligste en levendigste straten in Antwerpen. Met een fantastische bierkaart, waarmee volop wordt gecombineerd. Ja, dan krijg je de smaak wel te pakken.’

Bovendien, stelt De Pagter, stimuleert Swinkels Family Brewers op een zeer positieve manier het serveren van bieren en de pairing met eten. ‘Dat spreekt mij enorm aan. Ik ben een wijnliefhebber, maar merk ook sterk dat gasten wel eens wat anders willen proberen. Met wijn zit je gelijk vast aan een hogere prijs, met bieren kun je het scherper aanbieden. Bovendien is het laagdrempeliger en vinden gasten het ook verrassend en spannend om eten met bier te combineren.’

Acht tapbieren

Swinkels Family BrewersHet assortiment van de brouwerij leent zich er uitstekend voor; Prachtig heeft nu acht bieren op de tap. En tal van bieren op de fles. De Pagter: ‘We kunnen alle kanten op. Van bitter, zoet tot zuur en kruidig. Van Estaminet tot Steenbrugge, Arthur’s Legacy en Cornet. Cornet is echt wel de topper op het terras; zonnetje, leuk gezelschap en Cornet. Genieten.’ De Pagter krijgt de mogelijkheden aangereikt door Swinkels Family Brewers, daarnaast is hij zelf ook creatief met de bieren. Wat te denken van de proefglazen van 18cl. ‘Perfect voor bij een receptie, een keer wat anders dan het glas champagne. Dat vinden gasten gaaf, en verrassend. En als de receptie vordert, dan staan de gasten hier weer rond de tap; wat zullen we nu proeven, zeggen ze dan.’

Ambassadeurs

De Pagter betrekt nadrukkelijk zijn medewerkers bij de bieren, net als de brouwerij hem als ondernemer betrekt bij de ontwikkelingen in het assortiment. ‘Onze medewerkers zijn ambassadeurs, heel erg leuk. Hoe dat kan? Nou, we zijn een hecht team en houden zo nu en dan een proeverij. Ook mogen ze ‘s avonds na sluiting allemaal één of twee drankjes doen, dan proberen ze toch vaak een biertje. Zo leren ze het assortiment goed kennen, en kunnen ze erover vertellen richting gasten.’

Swinkels Family BrewersZijn aanpak matcht met de aanpak van Swinkels Family Brewers. ‘Wij zijn familiair met elkaar als team, maar de brouwerij is dat ook met de ondernemers. Met name het persoonlijke contact, het familiaire in de samenwerking valt echt op. Dat was bij PALM zo, dat is nu nog steeds zo.’ Bovendien ondersteunen ze De Pagter volgens eigen zeggen in de breedte met parasols, tastings en pos-materialen. ‘Maar veel belangrijker nog vind ik de nauwe band. Ze hebben aandacht voor mij als horecaondernemer, het moment dat ik hier voor het eerst Cornet ging schenken nam de directeur van Swinkels Family Brewers een kijkje. En natuurlijk kwam hij het bier proeven. Ja, daar spreekt waardering uit. Top.’

Wilt u weten wat Swinkels Family Brewers voor uw zaak kan betekenen? Ga dan naar www.sfbhoreca.nl

Dit artikel is gesponsord door Swinkels Family Brewers.

Lees ook in deze serie: