nieuws

Lekker beest houdt zich koest

Horeca

Jon Sistermans en Mandy de Jong hebben samen met bemiddelaar John Beeren en Guido Nijssen van Lekker, de strijdbijl begraven.

Lekker heeft met de komst van Guido Nijssen als hoofdredacteur, begin april, een nieuwe koers ingezet: ‘Er wordt naar buiten getreden, Lekker krijgt een gezicht.’ Volgens Nijssen zal in de teksten van de recensies in de komende gids, Lekker 2002, niet meer in grievende taal op de persoon worden gespeeld. Nijssen, horecaman, blijft de onafhankelijkheid hoog in het vaandel houden en zal zich inhoudelijk meer gaan richten op de bediening en wat er op het bord komt. ‘Natuurlijk, kritiek is muziek en deze zal vanouds scherp zijn, Lekker is de grootste kookwedstrijd van Nederland’, aldus Nijssen.
Nut bewezen
John Beeren van De Bokkedoorns vindt dat Lekker Beest – de actiegroep tegen de scherpe taal en het afvallen van de bedrijfstak in Lekker 2001 – toch zijn nut heeft bewezen. Mede door hun druk is een horecaman als hoofdredacteur benoemd, en heeft Nijssen vijftien extra rapporteurs met een respectabele horeca-achtergrond aangesteld.
Sistermans van De Mariënhof heeft er voorlopig vrede mee en zegt zich liever extra op z’n bedrijfsvoering te richten dan zich met actiegroepen te moeten bezighouden. Lekker Beest, dat kortgeleden restaurateurs nog opriep in zee te gaan met een andere gids, houdt zich voorlopig koest.

Reageer op dit artikel