nieuws

Uitbaters restaurant met noorderzon vertrokken

Horeca

Chef-kok Ruben Koopman en zijn vrouw Jessica, gastheer- en -vrouw van restaurant Herberg Molecaten in Hattem, lijken met de noorderzon vertrokken. De oorzaak van hun vertrek blijft vooralsnog in nevelen gehuld, maar de sluiting van het etablissement is extra opmerkelijk omdat het onlangs nog is uitgeroepen tot één van de beste restaurants van Nederland.

Vrijdag 6 december meldde het antwoordapparaat van het restaurant: ‘Tot onze spijt is het hotel-restaurant wegens omstandigheden gesloten. Wij hebben geprobeerd onze gasten hierover zo persoonlijk mogelijk te informeren. Boekingen worden niet aangenomen. We bieden onze excuses aan voor eventueel ondervonden overlast.‘

Echtpaar Koopman timmerde op culinair gebied behoorlijk aan de weg. Zo zette de toonaangevende restaurantgids Lekker Herberg Molecaten op nummer 93 in de lijst van beste restaurants van Nederland. De gelegenheid was daarmee nieuw in de Top 100.

Een familielid laat weten dat het echtpaar geen eigenaar van het restaurant was, maar in loondienst is of was bij de holding Molecaten Groep. Het familielid van het echtpaar wil niet dieper op de kwestie ingaan. Ze wil alleen nog kwijt dat het vertrek ‘erg triest en verdrietig‘ is.

Secretaris Prins van de Molecaten Groep laat weten dat alle reserveringen van de gasten zijn afgezegd. Ook die voor de kerst. Het levert de Molecaten Groep een flink omzet verlies op. ‘Het restaurant was nagenoeg volgeboekt met kerst.‘ Hij wil niet ingaan op de vraag waarom echtpaar Koopman plotsklaps met het restaurant is gestopt. Hij weerspreekt dat het tweetal vermist wordt. ‘Ze zijn bereikbaar. Of ze bereikbaar willen zijn is een tweede.‘

Wanneer en of het restaurant weer opengaat is ongewis. ‘De directie beraadt zich op de voortzetting van de exploitatie.‘ Prins geeft aan dat het moeilijk is iets anders in de herberg te beginnen. ‘In het bestemmingsplan is het aangemerkt als horeca. Dat verander je niet zo snel en eenvoudig.‘

Thérèse Boer van De Librije in Zwolle en oud-werkgeefster van Ruben Koopman kan alleen melden dat zij gehoord heeft dat hij in Hattem gestopt is. ‘Waarom weet ik niet.‘

Reageer op dit artikel