nieuws

Lesje wijn-spijs van Down Under

Horeca

De Australische keuken is beïnvloed door verschillende eetculturen. De complexiteit aan smaken maakt het lastig om er Australische wijnen bij te vinden. Tijdens een workshop bij Sligro in Veghel namen Peter Edwards van restaurant Southern Cross in Heemstede en Jaap Sonnemans namens wijnhuis Hardys de uitdaging aan.

Edwards maakte coquilles met een Japans aandoende dressing van wasabi en soja. Deze gingen vergezeld met een witte Chardonnay, welke de scherpe wasabi-nasmaak verzachtte. Een goudkleurige wijn uit Barossa Valley begeleidde de rode mul met Noord-Afrikaanse auberginerelish. Bij de baramundi, een Australische droge, stevige vis deed een rode droge shiraz-wijn het goed.

Edwards maakte coquilles met een Japans aandoende dressing van wasabi en soja. Deze gingen vergezeld met een witte Chardonnay, welke de scherpe wasabi-nasmaak verzachtte. Een goudkleurige wijn uit Barossa Valley begeleidde de rode mul met Noord-Afrikaanse auberginerelish. Bij de baramundi, een Australische droge, stevige vis deed een rode droge shiraz-wijn het goed.

Reageer op dit artikel