nieuws

Fransman wint Prix Culinaire International Pierre Taitinger

Horeca

Op dinsdag 2 december 2003 werd in het Concorde La Fayette Hotel in Parijs de 37e Prix Culinaire International Pierre Taittinger toegekend aan Stéphane Philippon van Hotel Ritz in Parijs.Tweede werd Neil Ferguson van restaurant “The Menu”, The Connaught Hotel in Londen en derde Kenichi Kashiwagi van Hotel Granvia in Osaka.

Wim Klerks, chef-kok van Restaurant Les Jumeaux in Bennebroek, vertegenwoordigde de Benelux in deze internationaal in zeer hoog aanzien staande culinaire kookwedstrijd. Klerks werd gedeeld vierde, samen met de chefs van Oostenrijk, Duitsland, Italië, Zwitserland en nog twee koks uit Frankrijk.

Aan de voorwedstrijden in de diverse landen namen 320 chefs deel. De tien besten, waaronder Wim Klerks, kwamen op 2 december samen in de keukens van de Ecoles Grégoire Ferrandi in Parijs voor de grote internationale finale. Het thema van de wedstrijd was de bereiding van een recept voor tien personen.

In de vakjury werd Nederland vertegenwoordigd door Jean-Jacques Menanteau van Restaurant Excelsior in Amsterdam. De trofee werd aan de gelukkige prijswinnaar overhandigd door Claude Taittinger, voorzitter en directeur van Champagne Taittinger.

Reageer op dit artikel