nieuws

Cendant opgesplitst in vier divisies

Horeca

Het Amerikaanse conglomeraat Cendant wordt opgesplitst in vier divisies. Dat heeft het concern, bekend van onder meer de parken van Landal, maandag bekendgemaakt. De operatie moet leiden tot een stijging van de koers van het aandeel Cendant, die dit jaar bijna 10 procent is gedaald.

Cendant krijgt in de nieuwe vorm aparte divisies die zich bezighouden met reizen, hotels, autoverhuur en onroerend goed. Onder topman Henry Silverman is het concern de afgelopen jaren druk bezig geweest met het aankopen en afstoten van bedrijfsonderdelen. Volgens analisten is het aandeel Cendant momenteel ondergewaardeerd.

Het bedrijf heeft de winstverwachting voor het lopende kwartaal naar beneden bijgesteld. De opdeling van het concern moet volgend jaar rond zijn. Cendant heeft voor de operatie geen instemming nodig van de aandeelhouders. De naam Cendant verdwijnt. Hoe de nieuwe ondernemingen gaan heten, is nog niet bekend.

Reageer op dit artikel