nieuws

Metaalbedrijf stapt in horeca

Horeca

Het in financiële nood verkerende werkvoorzieningschap Hameland uit Oost-Gelderland gaat zich richten op de horeca. De verlieslijdende metaalfabriek in Lichtenvoorde gaat dicht en er worden plannen gemaakt ‘om iets te doen in de horeca’.

Dat heeft directeur P. Hobbelen bekendgemaakt. Hameland heeft grote problemen door het wegvallen van een jaarlijkse overheidssubsidie van 4,5 miljoen euro. In plaats van industrie wil de organisatie zich daarom meer toeleggen op dienstverlening. Inmiddels is de organisatie een postbezorgingbedrijf gestart.

‘We willen wat doen in de horeca, in de rietteelt en in de verkoop. Dan moet je denken aan een maaltijdservice en aan de handel in cadeau-artikelen. Maar de plannen zijn nog prematuur’, aldus Hobbelen in De Gelderlander.

Reageer op dit artikel