nieuws

Al 120 dj’s draaien tegen zinloos geweld

Horeca

Op zaterdag 20 december staan tal van dj’s hun verdiensten af aan de Stichting Tegen Zinloos Geweld. Tijdens de (landelijke) actie ‘Draaien tegen Zinloos Geweld’ kunnen diskjockeys laten zien tegen verbaal en fysiek geweld in de uitgaansscene te zijn.

Al 120 dj’s draaien tegen zinloos geweld

Daarvoor dragen ze die avond een t-shirt met een speciaal logo (zie afbeelding). Die zijn ook barmedewerkers beschikbaar. Horeca-exploitanten kunnen hun betrokkenheid tonen door bierviltjes, radiospotjes en tv-commercials en een stoeptegel (met lieveheersbeestje) te bestellen op de site www.draaientegenzinloosgeweld.nl.

De actie is een initiatief van de après-ski dj’s Kai Reijnen en Michel van Dolderen en stichtingsvoorzitter Bart Wisbrun. ‘Het is ontstaan door de aanhoudende berichtgeving over zinloos geweld tijdens of na het uitgaan. Een DJ is het boegbeeld van een horecabedrijf of feest. Muziek is universeel en voor het grootste deel bepalen zij de toon voor een gezellige avond en een goede sfeer. Met deze landelijke actie hoopt de organisatie op een brede ondersteuning om iedereen duidelijk te maken dat er geen excuses zijn om agressie en geweld toe te passen.’

Inmiddels hebben al meer dan 120 DJ’s zich aangemeld via de website. Aanmelden is mogelijk tot de avond zelf, zaterdag 20 december dus.