nieuws

Calorieën maken ijseters niets uit

Horeca

Een ijsje eten is een vrolijke verfrissende bezigheid, zeker in zo’n warme periode waar ons land zich in koesterde deze zomer. Misschien is het wel daardoor dat ijseters niet op calorieën letten. Bij de aankoop van een ijsje let slechts 1,5 procent van de mannen en 5,5 procent van de vrouwen op het aantal calorieën dat de koude lekkernij bevat.

Calorieën maken ijseters niets uit

Opmerkelijke cijfers, vindt het Voedingscentrum. Omdat meer dan de helft van de mannen te zwaar is, tegenover 40 procent van de vrouwen.Schepijs en softijs zijn favoriet maar bijna dertig procent geniet het meest van een waterijsje. Ambachtelijk ijs staat in goed aanzien bij de consument. Meer dan de helft van de ondervraagden denkt dat de kans op een voedselvergiftiging kleiner is dan bij het nuttigen van fabrieksijs.

Opmerkelijke cijfers, vindt het Voedingscentrum. Omdat meer dan de helft van de mannen te zwaar is, tegenover 40 procent van de vrouwen.Schepijs en softijs zijn favoriet maar bijna dertig procent geniet het meest van een waterijsje. Ambachtelijk ijs staat in goed aanzien bij de consument. Meer dan de helft van de ondervraagden denkt dat de kans op een voedselvergiftiging kleiner is dan bij het nuttigen van fabrieksijs.

Reageer op dit artikel