nieuws

Staking dreigt bij Heineken in Sint-Petersburg

Horeca

SINT-PETERSBURG – Heineken krijgt mogelijk te maken met een staking bij de fabriek in de Russische stad Sint-Petersburg. Een vakbond dreigt met een werkonderbreking als de brouwer niet tegemoetkomt aan de eisen het loon met bijna een derde te verhogen en de werkomstandigheden te verbeteren.

Staking dreigt bij Heineken in Sint-Petersburg

Volgens Heineken heeft de mogelijke staking geen gevolgen voor de productie in de tweede stad van Rusland en zijn lang niet alle werknemers het met de eisen van de vakbond eens.

Heineken heeft duizend werknemers in dienst in de fabriek. Volgens de vakbond doen ten minste 370 van hen mee aan de staking. De vakbond becijferde dat Heineken de arbeiders 16.000 tot 18.000 roebel (460 tot 517 euro) per maand betaalt.

Reageer op dit artikel