nieuws

Weer brand in friteskot in Breskens

Horeca

In het Zeeuwse Breskens is in korte tijd tweemaal een friteskraam tot de grond toe afgebrand. Volgens de brandweercommandant is de brand aangestoken. De brand in de friteskraam zorgde ervoor dat het communicatiesysteem van de hulpdienst uitviel.

Weer brand in friteskot in Breskens

Toen de brandweer bij de brand arriveerde, stond de friteskot al in lichterlaaie. Energieleverancier Delta sloot vanwege de brand direct de elektriciteit en het gas af. Het gevolg was dat de nabijgelegen zendmast voor C2000, het netwerk waarmee de hulpdiensten communiceren, zonder stroom kwam te zitten.

De uitgebrande friteskraam op het veerplein in Breskens is een voorval in een lange reeks van vandalisme op het plein. Zo werden de voormalige betaalhuisjes voor de fastferry naar Vlissingen al eens kort en klein geslagen, en moest het oude restaurant van de familie De Milliano het ontgelden.

De gemeente heeft geen pasklaar antwoord op het probleem. ‘Een oplossing zie ik eerder in jaren dan in maanden’, aldus een woordvoerder van de dorpsraad Breskens in BN/DeStem. ‘We overleggen met de gemeente Sluis, het Waterschap Zeeuws-Vlaanderen en Rijkswaterstaat. Ik hoef u niet te vertellen dat zulke onderhandelingen lang duren.’

Reageer op dit artikel