nieuws

NoFoodWasted breidt app tegen voedselverspilling uit voor horeca

Horeca 966

De app NoFoodWasted is sinds 11 juli uitgebreid met de mogelijkheid om tegen gereduceerd tarief maaltijden te kopen die ‘overblijven’ bij restaurants in ‘s-Hertogenbosch. Een uitgebreid aantal restaurants in deze stad heeft zich aangesloten bij de lancering. De mogelijkheid om ‘overgebleven’ maaltijden te kopen bij horecagelegenheden wordt hierna ook snel uitgerold in andere steden.

NoFoodWasted breidt app tegen voedselverspilling uit voor horeca

De app van NoFoodWasted biedt gebruikers de mogelijkheid te zien welke gerechten ‘overblijven’ bij restaurants. Dit aanbod varieert elke dag. De gerechten kunnen tegen een gereduceerde prijs worden gekocht in de app. Op deze manier kun je voor een goede prijs een maaltijd kopen, er wordt minder voedsel weggegooid/verspild en restaurants reduceren hun inkomstenderving.

Horeca

De app was al beschikbaar bij supermarkten, gericht op producten die tegen de ‘te gebruiken-tot- datum’ aanzitten. Maar nu is de app ook beschikbaar voor de horeca.

‘Door restaurants ook de mogelijkheid te bieden actief aan minder voedselverspilling te werken, wordt ons gebruikersbestand sterk uitgebreid en krijgen we een grotere impact zoals we ook als doel hebben. Wij zijn dan ook enorm blij en trots op deze stap die we hebben genomen in onze gezamenlijke strijd tegen verspilling’,  zegt August de Vocht, CEO NoFoodWasted.

‘Verspilling is voor iedereen zonde. Wij zijn al op diverse manieren bezig om verspilling tegen te gaan maar dankzij NoFoodWasted hebben we nu een tool die we direct in kunnen zetten om samen met onze klanten het verschil te kunnen maken. Dat is een fijne manier om iets goeds te doen’, aldus Ron Loos van Brood- en Banketbakkerij De Krakelinghe.

Aangesloten restaurants in ‘s-Hertogenbosch:

– Doncurado
– Yalla Yalla Foodbar
– Vita Verde
– Oliva
– Rebrown
– Soho Den Bosch
– Bufkes
– Douwe Egberts Cafe
– Habiba Cafe
– Brood en Banketbakkerij de Krakelinghe
– New Golden House

Duurzaamheid in de horeca: tips van en voor ondernemers

Duurzaamheid in de horeca: tips van en voor ondernemers

Reageer op dit artikel