nieuws

FNV Horeca organiseert tweede De Dag van de Horecamedewerker

Horeca 333

FNV Horeca organiseert maandag 24 september voor de tweede keer De Dag van de Horecamedewerker in de Winkel van Sinkel in Utrecht. De dag staat geheel in het teken van de horecaprofessional en de ontwikkeling in hun vak én persoonlijke vaardigheden.

FNV Horeca organiseert tweede De Dag van de Horecamedewerker

FNV Horeca vindt het noodzakelijk dat er meer aandacht komt voor opleiding en ontwikkeling en geeft hier met De Dag van de Horecamedewerker op 24 september concreet invulling aan. Tijdens deze dag kunnen horecaprofessionals workshops volgen en hun vakkennis uitbreiden.

‘Het personeelstekort in de horeca is nog nooit zo groot geweest. Door te bezuinigen op opleiding en ontwikkeling wordt dit probleem niet opgelost en zal het imago van de sector niet verbeteren’, aldus Dick Koerselman, voorzitter FNV Horeca. ‘Juist nu is het nodig om vakmensen op te leiden. Investeer in een leven lang ontwikkelen, daar hebben zowel medewerker als werkgever profijt van. FNV Horeca zet hierin een eerste stap door het aanbieden van workshops gericht op het horecavak voor horecaprofessionals.’

Er worden workshops van onder andere bartender Tess Posthumus, BBQ televisieheld Jord Althuizen en gastvrijheid expert Wouter Verkerk gegeven. Naast de workshops is er ook een banenmarkt. Horecamedewerkers kunnen daar in contact komen met werkgevers die aandacht hebben voor goed werkgeverschap.

Klik hier voor meer informatie.

Meer over personeel in de horeca

Reageer op dit artikel