Papendrechtse horeca: 'Terrasje pakken? Extreem besmettingsgevaar'

Papendrechtse horeca: 'Terrasje pakken? Extreem besmettingsgevaar'

De Papendrechtse restaurants de Ertepeller, Grand Café Willaerts, Il Mercato, Jut&Jul, PuurLoes, Grieks Restaurant Olympia en Urban Streetfood Bar haken op 2 maart op hun eigen manier aan op de landelijke roep om heropening van de terrassen. Met een sarcastische ondertoon.

De terrassen van deze Papendrechtse horecaondernemers gaan wel naar buiten, op 1,5 meter, maar worden afgezet met lint. Gasten zullen er dus niet plaats kunnen nemen. ‘Ook de horeca kan verantwoord open’, is de boodschap die de ondernemers hiermee willen geven. Landelijk zijn er meer horecaondernemers die 2 maart actie ondernemen.

‘Terrasje pakken, extreem besmettingsgevaar’

‘Winkels mogen komende week weer op afspraak open, en ook kappers en andere contactberoepen mogen weer worden uitgeoefend. Wij als horecabranche voelen ons achtergesteld. Wij hebben afgelopen periode het langste de deuren gesloten moeten houden.’

Onderdeel oplossing

Met de tekst ‘Terrasje pakken? Extreem besmettingsgevaar!’ refereren de horecabedrijven sarcastisch aan de vraag: 'Welk gevaar vormen wij voor de samenleving, met een georganiseerde plek in de zon voor een kop koffie? Wellicht zijn wij juist onderdeel van de oplossing.’

Horecabreed zal er 2 maart landelijk actiegevoerd worden. De genoemde restaurants zullen geen gasten ontvangen, zolang dit niet is toegestaan, uit respect voor de huidige regelgevingen. Ook toprestaurants hebben aangegeven zich niet aan te sluiten bij de actievoerders op 2 maart.

Papendrecht

‘Het belang van ieders gezondheid staat voorop, maar de restaurants willen zo wel laten zien dat ze klaar zijn om op een verantwoorde manier hun gasten te kunnen ontvangen,’ klinkt het vanuit Papendrecht.

Bekijk deze collectie

Terras

Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je terraspersoneel? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? In deze collectie vind je allerlei aandachtpunten voor het optimale terras. Van het aanvragen van een terrasvergunning tot inspiratie voor de terraskaart.