Het kerstdiner voor het Leger des Heils vond voor de 28ste keer plaats in de Koepelkerk in Amsterdam. Ook dit jaar kon de organisatie rekenen op de hulp van het Renaissance Amsterdam Hotel en het Amsterdam Marriott Hotel.
Op het driegangendiner dat chef-kok Michel Westerman en zijn team hadden gemaakt, stond onder andere geroosterde pompoensoep met verse basilicum en croutons, ossenhaas met spruitjes, pancetta, schorseneer, Nicola-aardappel en als toetje een grand dessert. Voor de vegetariërs was er tortellini met pesto, kerstomaatjes, rucolasla en Parmezaanse kaas.
Een ensemble van het muziekkorps van het Leger des Heils en gospelgroep G-Roots verzorgden de muzikale omlijsting. Acteur Peter Faber, die ooit zelf als dakloze leefde, verraste de aanwezigen met een kerstverhaal.
Naast de 400 genodigden prikten verder burgemeester Job Cohen van Amsterdam en andere prominente gasten uit de Amsterdamse samenleving en de politiek een vorkje mee.
’s Middags werden 35 kinderen, die door het Leger des Heils worden bijgestaan, in het zonnetje gezet. Zij kregen in restaurant Scossa van het Renaissance Amsterdam Hotel, kookles van chef-kok Michel Westerman, waarna ze het driegangendiner zelf mochten opeten.