nieuws

FIFA: Hotels onvoldoende op orde voor WK Voetbal

Hotel

Nederland en België hebben het aantal hotelkamers niet op orde om in aanmerking te komen voor het organiseren van het WK Voetbal in 2018. Mede daardoor zijn de landen kansloos om het grootste voetbalevenement ter wereld te organiseren.

FIFA: Hotels onvoldoende op orde voor WK Voetbal

Dat blijkt uit de FIFA-evalutie van de bidbooks van de vier kandidaten Nederland/België, Rusland, Engeland en Spanje/Portugal, zo schrijft RTL Nieuws.

Naast het niet op orde hebben van het aantal hotelkamers schort het in de lage landen ook aan de trainingsaccommodaties, de steun van de overheid en aan het concept van een gezamenlijke organisatie.

Op 2 december maakt de FIFA bekend wie het WK in 2018 en in 2022 mag organiseren. Afgelopen zomer beoordeelde de wereldvoetbalbond alle kandidaten. Daarbij werd onder meer ingegaan op hotels, infrastructuur en trainingsaccommodaties. Al enige tijd sijpelen berichten door dat Nederland steeds minder kans maakt op een toewijzing van de FIFA.

Reageer op dit artikel