nieuws

Varkens naast gastenverblijf Duitse regering

Hotel

Pal naast Kasteel Meseberg, het gastenverblijf van de Duitse regering ten noorden van Berlijn, wordt een stal voor zo’n 1450 varkens gebouwd. De stichting die eigenaar is van het kasteel, vindt dat ‘ongehoord’, vanwege de verwachte stankoverlast.

Varkens naast gastenverblijf Duitse regering

Dit heeft Bild, de grootste Duitse krant, donderdag gemeld. In het voor 25 miljoen euro gerestaureerde kasteel logeerden al de toenmalige Amerikaanse president George Bush en de Franse president Jacques Chirac.

De varkensmesterij naast het prestigieuze gastenverblijf uit de achttiende eeuw moet in mei beginnen. Volgens milieuambtenaren van de deelstaat Brandenburg is er weinig tegen te doen, als de varkensboeren zich aan alle voorschriften houden. De vergunning van een varkensboerderij die eerder op dezelfde plek gevestigd was, is namelijk nog steeds van kracht.

Reageer op dit artikel