nieuws

Italië denkt aan hotels in historische gebouwen

Hotel

Italië gaat de boer op met historische gebouwen om geld binnen te halen ter verlichting van ’s lands schuldenlast. Gedacht wordt om onder andere de gebouwen te gebruiken voor hotels.

Italië denkt aan hotels in historische gebouwen

Op de lijst met honderden objecten staat onder meer een middeleeuws kasteel in Soriano nel Cimino vlakbij Rome en een vroegere gevangenis uit de 18e eeuw op het eiland Procida in de Baai van Napels.

De Italiaanse overheid wil voor de gebouwen huurcontracten afsluiten met een looptijd van 50 jaar. De gebouwen mogen worden gebruikt voor bewoning of voor commerciële doeleinden.

Het betrokken staatsagentschap, dat in totaal voor ongeveer 55,6 miljard euro aan bezittingen beheert, heeft inmiddels al 350 gebouwen geselecteerd en is nog bezig met het opstellen van een lijst met nog eens 4300 objecten. De gebouwen komen vanaf januari op de markt.

De burgemeester van Soriano nel Cimino reageerde alvast enthousiast. ‘Het is een goed idee, een manier om het toerisme te ontwikkelen. Een hotel hier zou geweldig zijn’, zei Fabio Menicacci.

De huidige huurder van het kasteel uit de 13e eeuw met torentjes en slotgracht, de gemeenteraad van Soriano nel Cimino, betaalt 36.000 euro per jaar.
Bron: ANP

Reageer op dit artikel