nieuws

NH opent vlaggenschip met ‘living lab’ in Madrid

Hotel

In thuisstad Madrid opende NH Hotel Group donderdag haar vlaggenschip van het nieuwe merk NH Collection. Er is fors geïnvesteerd in het veertig jaar oude hotel, dat nu over een driesterrenrestaurant én een tweesterrenchef beschikt, en daarnaast met Living Lab een proeftuin heeft voor technische snufjes die ook naar Nederland komen.

NH opent vlaggenschip met ‘living lab’ in Madrid

NH Collection Eurobuilding, in het Madrileense zakencentrum, werd geopend door Federico González Tejera, ceo van NH Hotel Group, die samen met de burgemeester van Madrid en de Spaanse minister van toerisme de officiële handeling verrichtte.

Door Tejera werd nogmaals de nadruk gelegd op twee belangrijke pijlers van NH Collection: techniek en gastronomie. Niet alleen is driesterrenrestaurant DiverXO van David Muñoz naar het hotel verhuisd, ook heeft tweesterrenchef Paco Roncero zijn naam aan het hotel verbonden door er samen met mixologist Diego Cabrera een concept te starten.

Living Lab

Op technisch gebied moet dit hotel een proeftuin worden voor de hele hotelgroep. Onder de noemer Living Lab wordt getest met de nieuwste technische snufjes op het gebied van gastenkamers en meetingfaciliteiten.

Zo is een groot holografisch projectiescherm aanwezig, waar levensgrote 3D projecties op getoond kunnen worden. Ideaal voor productpresentaties, of om live iemand op een podium te zetten die fysiek aan de andere kant van de wereld staat.

Een ander technisch hoogstandje is een enorm led-scherm op het plafond in de lobby. Het is met 300 vierkante meter het grootste gebogen ledscherm ter wereld, het grootste ledscherm in Europa en het grootste ledscherm in een hotel wereldwijd.

Draadloze telefoonoplader

Op vier testkamers worden handigheidjes toegepast die het verblijf van de gast moeten veraangenamen. Zo is in de nachtkastjes een draadloze telefoonoplader geïntegreerd, is de ambilight van de tv gekoppeld aan alle ledverlichting in de kamer en kunnen vanaf de eigen smartphone video’s of foto’s op de douchewand worden geprojecteerd. Vanaf diezelfde telefoon kan via bluetooth muziek worden afgespeeld op speakers in het terrasmeubilair, en er is geen telefoon in de kamer om de receptie te bellen, maar een tablet voor een video-call.

Een aantal van de technische snufjes krijgt in de eerste testfase al zulke goede feedback, dat nu al is besloten deze uit te rollen naar meer hotels. Zo zijn al bestellingen geplaatst om een tiental hotels te voorzien van de nachtkastjes met draadloze telefoonoplader.

Nederland

Ook krijgen drie hotels een holografische projector, waaronder een hotel in Nederland – managing director van onder meer de business unit Benelux, Maarten Markus, zegt nog niet te weten welk hotel. ‘Er werd gedacht aan nhow, maar dat heeft al genoeg nieuwigheden. Ik vind het logischer om een van onze congreshotels, Leeuwenhorst of Koningshof, hiermee uit te rusten.’

Een aantal elementen die in het Madrileense hotel te zien zijn, zal ook hun weg vinden naar de Nederlandse hotels die NH Collection worden. De bijbehorende verbouwing van NH Grand Hotel Krasnapolsky is al begonnen, en volgend jaar zal ook in Barbizon Palace en De Doelen worden gestart.

De stijl van kamerinrichting zal grotendeels overeenkomen met Madrid, en ook is er een voorzichtige ambitie in Krasnapolsky binnen afzienbare tijd een sterrestaurant te herbergen. Welke van de technische snufjes naar Amsterdam komen, is nog niet bekend.

NH staat met een omzet van €216 miljoen op de 8e plaats in de Misset Horeca Top 100 grootste bedrijven en merken.

Bekijk hier een fotoserie van NH Living Lab

Reageer op dit artikel