nieuws

Amazon.com gaat hotelkamers verkopen

Hotel

Amazon.com, de grootste webwinkel van de Westerse wereld, gaat hotelkamers verkopen. De gevestigde orde in de wereld van de boekingssite krijgen er daarmee een serieuze concurrent bij.

Amazon.com gaat hotelkamers verkopen

Volgens Skift.com wil Amazon.com vanaf 1 januari starten met het aanbieden van hotelkamers binnen een straal van een paar uur rijden van New York, Los Angeles en Seattle.

Hotels kunnen vanaf dan zelf foto’s en andere gegevens uploaden naar Amazon.com. De webwinkel gaat werken met een commissie van 15 procent per boeking. Op termijn wil Amazon.com de boekingspagina’s verrijken met redactionele content zoals het melden van bezienswaardigheden en activiteiten in de buurt van de hotels.

Het is overigens niet geheel nieuw dat Amazon.com zich gaat mengen in de hotelmarkt. Via Amazon Local zijn zo nu en dan al hotelovernachtingen te koop. Het is niet bekend of en wanneer Amazon.com de hotelplannen gaat uitbreiden buiten New York, Los Angeles en Seatlle om.

Reageer op dit artikel