nieuws

Oud NH-topman terug als softwareleverancier

Hotel

Arco Buijs, voormalig topman van – toen nog – NH Hoteles en Steigenberger, keert terug in de branche als leverancier van hotelsoftware. Met enkele zakenpartners lanceert hij Next Gen Opti.

Oud NH-topman terug als softwareleverancier

Next Gen Opti levert verschillende specialistische software applicaties en managed services voor de hospitality industry. Het bedrijf is volledig eigenaar van de software, die wordt ontwikkeld door HSDS (Hospitality Software Development Services).

Buijs was van 2003 tot 2010 managing director van onder meer de business unit Benelux en daarna twee jaar ceo bij Steigenberger. Nu brengt hij zijn expertise als hotelier (en een investering) in bij Next Gen Opti.

Gebrek aan transparantie

‘Ik heb door de jaren heen van veel verschillende leveranciers software gekocht voor de bedrijven die ik leidde’, zegt Buijs, ‘Wat mij altijd verbaasd heeft, was het totale gebrek aan transparantie als het ging om de producten, de offertes die ik toegestuurd kreeg en wat het uiteindelijk voor resultaat zou opleveren.’

‘Altijd ontving je een enorme rekening van de softwarebedrijven. Ik betaalde dan heel veel geld en was meestal niet ‘happy’ met de producten en service die geleverd werden. Met het oprichten van Next Gen Opti, ga ik mijn collega hoteliers producten en diensten bieden die eenvoudig te begrijpen zijn, voor een redelijke en duidelijke prijs. Het product kan aangepast worden aan de wensen van de individuele hotels en hotelgroepen en we gaan ze helpen om met de software daadwerkelijk hun omzet en hun business te laten groeien.’

White label

‘We kennen onze software door en door en kunnen daarom onze klanten de beste service en ondersteuning bieden die er is’, zegt mede-eigenaar Adriaan Kleingeld. Zijn softwarehuis HSDS ontwikkelt al 20 jaar oplossingen voor de hospitality branche. In het verleden werd de software via derde partijen als ‘white label’ verkocht aan klanten. Veel van de grote hotelketens in de wereld werken met Adriaans software.

Onder de naam Next Gen Opti wordt het vanaf nu zelf in de markt gezet. De basis van de productlijn is een reserverings- en distributieplatform, waar allerleid modules aan te koppelen zijn voor onder meer revenue management en e-distributie. Ook is het per uur inkopen van advies onderdeel van de dienstverlening.

Reageer op dit artikel