nieuws

Start bouw Stayokay hostel Utrecht

Hotel

De bouw van het Stayokay hostel aan de Neude 5 in Utrecht is dinsdag 8 december van start gegaan. Het hostel zal na verbouwing individuele reizigers uit binnen- en buitenland, gezinnen en groepen ontvangen. De opening van het hostel staat gepland voor augustus 2016.

Start bouw Stayokay hostel Utrecht

De 25e vestiging van de Stayokay keten zal gevestigd worden in een vijf verdiepingen tellend voormalig kantoorgebouw boven de ABN AMRO. De entree met receptie komt op de begane grond; op de bovenliggende etages zullen de overige ruimten gehuisvest worden: 59 kamers met 262 bedden, onderverdeeld in twee, vier- en zespersoonskamers. Daarnaast komen er voor de hostelgasten een lounge en restaurant voor ontbijt en diner.

Langgekoesterde wens

De gemeente Utrecht stelt in de geactualiseerde hotelnota behoefte aan budgetaccommodaties te hebben; voor Stayokay is het een langgekoesterde wens om, naast een hostel in Bunnik, zich in het centrum van Utrecht te vestigen. ‘Een hostel op deze toplocatie is het ideale vertrekpunt om de stad Utrecht te ontdekken. Dit stadshostel is dan ook een prachtige aanvulling op ons netwerk, verspreid over heel Nederland’, aldus algemeen directeur Marijke Schreiner. Met jaarlijks circa 1 miljoen overnachtingen is Stayokay de grootste aanbieder van budgetaccommodaties in Nederland.

Reageer op dit artikel