nieuws

Fletcher hotels neemt in één keer vijf hotels van Eden over

Hotel 4984

Fletcher Hotels koopt vijf hotels van Eden Hotels. Met de overname van deze hotels komen er 350 kamers bij en staat de Fletcher groep op 87 hotels. Voor Eden Hotels is dit de laatste stap naar de nieuwe positionering als Nederlands familiebedrijf met stadshotels.

Fletcher hotels neemt in één keer vijf hotels van Eden over

Fletcher koopt vijf hotels van Eden: van twee hotels zowel de exploitatie als het vastgoed, van drie hotels wordt alleen de exploitatie overgenomen. Het gaat om Hotel de Broeierd in Enschede, Hotel Holthurnsche Hof in Berg en Dal bij Nijmegen, Hotel Mooi Veluwe Putten, Hampshire Hotel 108 Meerdervoort in Den Haag en Hampshire Hotel Emmen. Alle vijf hotels gaan per 16 april 2018 verder onder de Fletcher-vlag. Deze overname heeft geen nadelige gevolgen voor het personeel. 

Saillant detail is dat de general manager van Holthurnsche Hof, René Sloots, nog geen half jaar geleden Fletcher verliet om voor Hampshire te gaan werken en in het hotel in Berg en Dal de transitie naar Eden te begeleiden. Dat hij toen voor Fletcher werkte was ook na een overname, van de Princess Hotel Group.

Fletcher koopt vijf hotels van Eden

Rob Hermans, CEO Fletcher Hotels

Rob Hermans, CEO van Fletcher Hotels: ‘Wij zijn zeer verheugd dat we deze hotels vanaf 16 april 2018 mogen verwelkomen bij Fletcher Hotels. Juist omdat de hotels alle vijf uniek zijn en zich op prachtige locaties bevinden, zullen de hotels een enorme verrijking zijn voor Fletcher.’ 

Léon Dijkstra, CEO van Eden Hotels, over de verkoop: ‘Dit is de laatste stap die we moeten zetten om tot een duidelijke positionering van Eden Hotels te komen. Nu zijn we helemaal klaar voor de toekomst en uiteraard blijven we ambitieus. Op de lange termijn willen we uitgroeien tot een groep van dertig hotels in verschillende steden verspreid over het land.’ 

Dat laatste geeft aan waar Eden de blik op richt: steden. De hotels die nu verkocht zijn liggen (te) ver van stadscentra om in de visie van de groep interessant te zijn. Vorig jaar kondigde Dijkstra aan dat hij Hampshire Hospitality opmdoopte in Eden Hotels, en zo dat merk terugbracht op de Nederlandse markt.

Over Fletcher Hotels 

Fletcher Hotels bestaat na de overname uit 87 3- en 4-sterren hotels op heel gevarieerde locaties door Nederland: onder andere in de duinen, de heuvels van Limburg en in historische steden. Het hotelbedrijf is al zeven jaar op rij gekozen tot ‘Beste Hotelketen van Nederland’ door bezoekers van Zoover.

>>Alles over Fletcher

Fletcher staat op dit moment met een omzet van 145 miljoen euro over 2016 op plek 12 in de Misset Horeca Top 100 Grootste Bedrijven. 

Hermans heeft vaak geroepen dat hij door wil groeien naar zo’n 100 hotels, dat doel komt met deze overname weer een stuk dichterbij. 

>>Lees hier een uitgebreid interview met Hermans uit november 2016 (toen stond Fletcher nog op 74 hotels) 

Over Eden Hotels 

Eden Hotels is onderdeel van de Eden Hotel Group dat bestaat uit veertien eigen hotels. Eden Hotel Group omvat drie hotelmerken: Eden Hotels, Hampshire Hotels en Holiday Inn. De Eden Hotels liggen in het centrum van grote en middelgrote steden in Nederland.

>>Alles over Eden Hotel Group

Eden Hotels staat in de Top 100 Grootste Bedrijven nog onder de naam Hampshire Hospitality, op plek 7 met een omzet in 2016 van 200 miljoen euro. 

Reageer op dit artikel