nieuws

Bilderberg verkoopt vier hotels aan Fletcher

Hotel 6533

Queens Bilderberg Nederland (QBN) verkoopt vier hotels aan Fletcher. Fletcher neemt Hotel de Buunderkamp, Hotel Klein Zwitserland, De Klepperman en Hotel Wolfheze over.

Bilderberg verkoopt vier hotels aan Fletcher

Deze transactie betekent voor QBN een volgende stap in het 5-jaren groeiplan waarbij het bedrijf focust op het optimaliseren van haar hotelportefeuille,  investeringen in de hotels, en het versterken van haar positie in steden en conferentie en leisure hotels.
Alex Barentsen, algemeen directeur Bilderberg: ‘Met het aanbod van Fletcher Hotels om de vier genoemde hotels te kopen, heeft QBN een zeer geschikte koper gevonden waarbij de werkgelegenheid in de hotels behouden blijft. De verkoopopbrengst van de hotels blijft binnen QBN beschikbaar mogelijk ter verdere financiering van het ondernemingsplan, bijvoorbeeld voor verdere investeringen in de hotels of een mogelijke uitbreiding van bijvoorbeeld Hotel De Bilderberg.’

Fletcher Hotels

Rob Hermans, CEO van Fletcher Hotels, is zeer verheugd met de aankoop van zowel het vastgoed als de exploitatie van de 4 Bilderberg Hotels. De 4 hotels sluiten naadloos aan bij de portefeuille van de inmiddels 88 Fletcher Hotels in Nederland.  ‘Ik ben er ontzettend trots op dat deze overname is gelukt en verwelkom de hotels en haar medewerkers bij de Fletcher Familie.’

De voorgenomen transactie is onder voorbehoud van de gebruikelijke processen met de ondernemingsraad. QBN en Fletcher Hotels zijn voornemens de transactie op of voor 1 januari 2019 af te ronden.

Groei Fletcher Hotels

Fletcher Hotels staat op nummer 8 van de Misset Horeca Top 100 2018. Fletcher Hotels maakte in maart al bekend vijf hotels van Eden Hotels te hebben gekocht. Met deze overname kwamen er 350 kamers bij. De overname van de zes hotels van Princess noemde ceo Rob Hermans eerder een hoogtepunt. ‘We hebben op één dag zes hotels toegevoegd. Een spannende, maar fantastische overname.’ Ook opende een geheel eigen, zelfgebouwd hotel: Veerse Meer. Er werd een huurcontract getekend in Emmen en in Zutphen werd een hotel overgenomen. De door Hermans zelf op de horizon gezette stip van honderd komt rap naderbij. Want Hermans is voorlopig niet voornemens van zijn overnamepad af te wijken.