nieuws

Dit zijn de drie finalisten voor F&B Professional of the Year 2019

Hotel 622

Na een spannende halve finale op het InnovationLAB van de Horecava, waar ter plekke de derde finalist werd bepaald, is bekend welke drie f&b professionals strijden om de titel F&B Professional of the Year 2019, een jaarlijkse wedstrijd van de AF&BM.

Dit zijn de drie finalisten voor F&B Professional of the Year 2019
vlnr: Lieke Weerdenburg, Tim Maathuis, Caroline van den Hoogen - Foto: Entree Magazine/Pim Ras

Gedurende een aantal weken kon er gestemd worden op de tien genomineerde professionals. Ruim 4.000 publieksstemmen van collega’s, gasten, zakelijke relaties, vrienden en familie kwamen binnen bij de AF&BM, initiatiefnemer van de verkiezing. Daarnaast konden de professionele vakgenoten van de genomineerden, de AF&BM leden en partners hun stem uitbrengen.

Al snel was duidelijk dat de twee vrouwelijke F&B Managers Caroline van den Hoogen en Lieke Weerdenburg van resp. Van der Valk Hotel Hoorn en Van der Valk Hotel Uden Veghel favoriet waren. Een absolute bevestiging dat de eigentijdse en professionele wijze waarop de Van der Valk Hotels zich manifesteren in hospitality land opvalt en aanspreekt, ook bij vakgenoten.

Alles over F&B Professional of the Year

Alles over F&B Professional of the Year

De strijd om de derde finaleplaats bleef tot het laatste moment spannend. Na het sluiten van de stembus hadden Sander van de Ven, Hospitality en Event Manager voor Hutten Catering en Tim Maathuis, Assistant F&B Manager van het Conservatorium Hotel in Amsterdam evenveel punten bemachtigd.

In het InnovationLAB moest daarom duidelijk worden welke professional de finaleplaats verdiende. Aan de hand van stellingen over de sociaal maatschappelijke thema’s: minder en verantwoord alcoholgebruik en gezonde en bewuste voeding ging juryvoorzitter Maarten Wessels in gesprek met de kanshebbers, waarna het aanwezige publiek mocht beslissen welke kandidaat zich het beste had geprofileerd. Tim Maathuis kreeg van het publiek de meeste stemmen en werd daarmee de derde finalist.

De drie finalisten zijn:

  • Lieke Weerdenburg | Van der Valk Hotel Uden Veghel
  • Tim Maathuis | Conservatorium Hotel Amsterdam
  • Caroline van den Hoogen | Van der Valk Hotel Hoorn

De finale

Op 18 januari mogen de drie finalisten zich in de organisatie waar zij werkzaam zijn presenteren aan de vakjury:

  • Maarten Wessels – Wessels Trainingen
  • Iris Kranenburg – Entree Magazine
  • Paul Sprakel – Hospitality Management
  • Demian van der Reijden – Misset Horeca
  • Frank Lindner – Food Inspiration
  • Ruth Engels – INK Hotel Amsterdam / F&B Professional of the Year ‘18

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

De jury geeft alvast mee dat ondernemerschap, gedrevenheid, aantoonbare successen én liefde voor het F&B-vak, essentiële factoren zijn in de finale. Daarnaast zal dit jaar extra gelet worden op de maatschappelijke verantwoordelijkheid die de professionals hebben. Hoe stimuleren zij gasten en medewerkers tot minder en verantwoord alcoholgebruik en het bewust kiezen voor gezonde voeding.

De jury beslist wie dit jaar de titel in de wacht sleept en de award krijgt uitgereikt tijdens het AF&BM jaargala op 2 februari in NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky.

Reageer op dit artikel