nieuws

Lieke Weerdenburg (Van der Valk Veghel) is F&B Professional of the Year 2019

Hotel 763

Lieke Weerdenburg (Van der Valk Veghel) is F&B Professional of the Year 2019
Foto: Cynthia van Dijke - vlnr: Frank Lindner, Iris Kranenburg, Demian van der Reijden, Lieke Weerdenburg, Maarten Wessels, Ruth Engels, Paul Sprakel, René Giel

Lieke Weerdenburg, f&b manager van Van der Valk Hotel Uden-Veghel, is uitgeroepen tot de F&B Professional of the Year 2019. Ze liet medefinalisten Tim Maathuis (Conservatorium Hotel Amsterdam) en Caroline van den Hoogen (Van der Valk Hoorn) achter zich.

De winnaar van de strijd om de titel F&B Professional of the Year 2019 werd bekendgemaakt op het jaargala van de Association of Food & Beverage Management (AF&BM), organisator van de jaarlijkse wedstrijd. Het diner voor 160 leden en partners vond plaats in de wintertuin van NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky in Amsterdam. 

Weerdenburg kreeg de titel, met daarbij horend beeldje en een diner voor twee bij The White Room* in Amsterdam, uit handen van voorzitter van de AF&BM René Giel en juryvoorzitter Maarten Wessels. 

Nadat de nominaties binnen waren gekomen werd een shortlist van 10 kandidaten vastgesteld. Door middel van stemmen van zowel leden van de AF&BM als het publiek bleven vier namen over: Weerdenburg en Van den Hoogen plaasten zich direct voor de finale, Maathuis had exact evenveel stemmen als Sander van de Ven, Hospitality en Event Manager voor Hutten Catering in Veghel. 

Na een halve finalepitch op de Horecava, waarbij juryvoorzitter Wessels beide heren een aantal vragen en stellingen voorlegde, stemde het aanwezige publiek voor Maathuis en waren de drie finalisten bekend. 

Finale: jury on tour 

Voor de negende editie van de verkiezing is gekozen voor een andere opzet van de finale: niet langer presenteren de finalisten zich in een theater aan de jury, maar die jury ging ‘on tour’ om de kwaliteiten van de finalisten te beoordelen. 

Tijdens bedrijfsbezoeken presenteerden de professionals zich op geheel eigen wijze in hun eigen habitat aan de vakjury. Naast de beoordeling van managementkwaliteiten en aantoonbare successen lette de jury dit jaar extra op de sociaal maatschappelijke thema’s minder en verantwoord alcoholgebruik en bewuste en gezonde voeding.

Deskundig oordeel 

Onder leiding van juryvoorzitter Maarten Wessels (Wessels Trainingen) beoordeelde de vakjury de presentaties van de finalisten. Die jury bestaat uit gastjurylid Ruth Engels (F&B Professional of the Year 2018), Frank Lindner (Food Inspiration), Iris Kranenburg (Entree Magazine), Paul Sprakel (Hospitality Management) en Demian van der Reijden (Misset Horeca). 

De jury was het na de drie bezoeken snel eens: Lieke Weerdenburg is een waardig opvolger van Ruth Engels en verdient de titel F&B Professional of the Year 2019. ‘Haar presentatie was zeer creatief, vol met passie en verrassingen. Lieke heeft een duidelijke visie op f&b binnen haar hotel, en geniet duidelijk het vertrouwen van zowel de hoteldirectie als haar team. Op alle f&b-aspecten van het hotel drukte ze in meer of mindere mate haar stempel en ze geeft op heldere en meetbare manier invulling aan de maatschappelijke thema’s die voor deze verkiezing zijn aangewezen’, aldus juryvoorzitter Maarten Wessels. 

Bekijk hieronder het videoverslag van de jurybezoeken:

Reageer op dit artikel