nieuws

The Green Elephant Hostels opent 1 juli haar deuren

Hotel 1033

The Green Elephant Hostels opent 1 juli haar deuren
Debbie Pool, hotelmanager The Green Elephant Hostels en Rino Soeters, algemeen directeur LBG Hotels

Op 1 juli a.s. opent LBG Hotels haar zesde hotelconcept aan de Sint Maartenslaan 11 te Maastricht: The Green Elephant Hostels. Dit zesde concept is weer anders dan de vorige vijf.

Het is een glamorous hostel (glostel) dat voortgekomen is uit de persoonlijke ervaring van hotelmanager Debbie Pool.  Het concept voorziet in een grote behoefte van een nieuw soort reiziger (zgn. digital nomad) die bewust, verantwoord en gezond leven belangrijk vindt en deze leefwijze ook op reis nastreeft.

Debbie Pool heeft zelf veel gereisd en vanwege het sociale karakter sliep ze vaak in hostels. Aan de ene kant gezellig omdat je er snel contacten legt, aan de andere kant niet altijd even comfortabel en schoon. Ook bezoekt ze veel muziekfestivals en is ze gefascineerd door de ontspannen sfeer die er heerst op festivalcampings waar privacy en socializen hand in hand gaan. Dat zette haar aan het denken. Onderzoek leidde naar het Quality of Life-model van Felce & Perry, dat vijf waarden voor welzijn (geluksgevoel) definieert. Het idee om een hostel te realiseren waar wellbeing, een sterk communitygevoel en gezond en verantwoord leven hand in hand gaan, was geboren.

LBG Hotels

Ze pitchte het idee bij Rino Soeters van LBG Hotels die meteen enthousiast was en het wist te koppelen aan een vastgoed ontwikkeling in Wyck. Het glostel is uniek voor Nederland en staat volledig in het teken van wellbeing. Het omvat strakke natuurlijk ogende comfortabele kamers, privé of gedeeld, voor 2, 4 of 6 personen. De in eigen huis ontwikkelde Tiny Dream Houses, zijn vrij in de ruimte geplaatste cabines met een compacte hotelkamer erin, voor 2 of 4 personen. Ook is er een groene oase met 14 stapelbedden met optimale privacy maar ook de mogelijkheid tot socializen.

The Green ElephantGasten maken gebruik van luxe badhuizen (Morgenfrisk) of ensuite badkamers. Onderdeel van het concept zijn een groot Urban Forest, Wellness Area met sauna’s, hammam en massageruimte en een all-day restaurant: Serendipity. Hier staat gezond eten op het menu, waaronder veganistische gerechten en eten waarbij rekening is gehouden met veelvoorkomende voedselintoleranties. Zelf koken is ook mogelijk. Een meditatieruimte, fitness (Microgym), wasmachines en drogers (Clean Club) en co-working spaces maken de faciliteiten compleet.

The Green Elephant Hostels is helemaal afgestemd op de nieuwe manier van reizen waarbij een bewuste en gezonde levensstijl gekoppeld wordt aan comfort tegen een scherpe prijs. Een inkijkje in het nieuwe concept is nu online te bekijken