Van der Valk start met bouw hotel in Gorinchem

Van der Valk start met bouw hotel in Gorinchem
Zo gaat Van der Valk hotel Gorinchem er uit zien.

In Gorinchem is de eerste paal geslagen voor een nieuw Van der Valk hotel. Het hotel komt aan de Franklinweg, langs de A15. De horecafamilie bouwt meer nieuwe locaties.

Het Van der Valk hotel-restaurant in Gorinchem is onderdeel van de holding Van der Valk International.

Het hotel krijgt uiteindelijk 150 kamers, verdeeld over 13 verdiepingen. Er komen 7 zalen, een lobby-bar, casino en een bioscoop. Als de bouw naar verwachting verloopt zullen de eerste gasten er slapen midden van 2022.

Van der Valk International

Van der Valk International BV is een holding met 20 hotels onder zich, zowel in Nederland als daarbuiten. Van der Valk International is ontstaan uit de Nuland-staak, de staak van Gerrit en Toos van der Valk.

Tot de holding behoren 7 Nederlandse hotels en 9 Duitse hotels, 2 in België, 1 in Spanje en 1 op Bonaire. Sinds kort is deze tak van de familie ook volledig eigenaar van de Vapiano restaurants.

De familie bouwt meer nieuwe hotels zo wordt nu de laatste hand gelegd aan Amsterdam-Zuidas (juli en augustus 'proefslapers') en wordt Hoofddorp komende tijd gerenoveerd. Het hotel Amsterdam Zuidas is de tweede Van der Valk in Amsterdam. De familie runt ook een hotel op Amstel Business Park, nog net binnen de ring van Amsterdam. Dit hotel opende in 2018 de deuren en behoort tot de Luiten-tak.

Van der Val Lelystad

In Den Hoorn verrijst de komende jaren het Van der Valk Hotel Delft A4. Daarnaast krijgen Schiedam, Deventer, Eindhoven en Lelystad onderkomens van Van der Valk. In Lelystad is de bouw in april 2020 van start gegaan.