Van der Valk opent nieuw hotel in Gent

Van der Valk opent nieuw hotel in Gent

Van der Valk opent in het voorjaar van 2021 een nieuw hotel in Gent. Dit wordt hotel nummer 16 van de horecafamilie in België.

Het Van der Valk Hotel in Gent krijgt 260 kamers en telt 14 congres- en vergaderzalen, variërend van groot tot klein. Het komt naast het voetbalstadion ‘Ghelamco Arena’ van de Belgische stad.

De leiding van het hotel komt in handen van de vierde generatie, te weten Max van der Valk en Dominique van Deth. Ondersteuning komt van Martien van der Valk en Sophie Gracia de Torres.

Het pand – met tien verdiepingen - krijgt ook meerdere restaurants, wellness en fitnessruimte. Op de bovenste etage komt een skybar.

Pand Van der Valk Gent

Toen de familie het pand kocht, was de buitenkant al gereed. ‘Door de u-vorm zijn de hotelkamers soms anders dan gasten gewend zijn bij Van der Valk. Dat maakt het extra speciaal, aldus Dominique van Deth in het eigen Valk-magazine.

Van der Valk Gent

Max Van der Valk vult aan: ‘Terwijl er in de wereld crisis uitbrak, investeerden wij in een nieuw hotel. Voor ons iets positiefs in een lastige tijd. Toch voel ik geen spanning. Ik kan gewoon niet wachten om hier gasten te ontvangen.’

Max van der Valk leidde hier voor de verbouwing van het Van der Valk hotel Leusden-Amersfoort. ‘Die kennis en ervaring kan ik hier nu goed gebruiken.’