Roompot opent volgend jaar nieuw Qurios park in Gulpen

Roompot opent juli 2021 een nieuw Qurios vakantiepark met 185 duurzame cottages die in de heuvels van het Zuid-Limburgse Heuvelland zijn geïntegreerd. In september nam Roompot branchegenoot Qurios over. Onder het merk vallen vier bestaande parken en vijf in aanbouw in Nederland, Frankrijk en Portugal. Qurios Gulpen is daarvan de tweede die volgend jaar opent, na Callantsoog.

In totaal krijgt Qurios Gulpen 185 duurzame gethematiseerde cottages, geschikt voor 4 tot 10 personen. De ligging en het Zuid-Limburgse Heuvelland zette de architecten aan om met het landschap te spelen en de woningen in harmonie met de omgeving te brengen.

In de heuvel

De woningen van het type ‘Landscape’ liggen als het ware in de heuvel. De voorkant bestaat uit grote raampartijen. Zowel de 4- als de 6-persoons versie zijn gelijkvloers en bieden van vanuit de woonruimte met open keuken toegang tot het terras.

Vierkant

Voor grote gezinnen of een samenstelling van verschillende gezinnen zijn de 6- en 8-persoonswoningen van het type ‘Square’ zeer geschikt. Het donkere hout en de vierkante vorm zijn kenmerkend voor dit woningtype, dat omringd wordt door groen.

De Square is gelijkvloers en heeft een luxe open keuken, gezellige eethoek en comfortabele zithoek met toegang tot een fijn terras. Er zijn drie of vier slaapkamers en een of twee badkamers.

Met hoogteverschillen

De combinatie van licht en donker hout zijn kenmerkend voor de moderne woningen van het type ‘Hill’ en ‘Valley’. Beide typen zijn te vinden in een landschap met hoogteverschillen en de grote raampartijen maken deze woningen opvallend.

De Valley is gelijkvloers en geschikt voor vier personen. De Hill telt twee verdiepingen en biedt voldoende ruimte aan 6 volwassenen. Op de begane grond een keuken met eethoek en zithoek. Op de verdieping drie slaapkamers, waarvan één met badkamer ensuite. Daarnaast is er nog een tweede badkamer voor de andere gasten.

Vier woningen van het type Valley zijn geschikt voor mindervaliden, hebben een aangepaste badkamer en zijn voor het park nabij het centrumgebouw gelegen.

Zelfs 3 verdiepingen

De woningen van het type ‘Forest’ hebben een speels en modern uiterlijk en zijn met hun donkere houten uitstraling terug te vinden tussen het groen. De vele raampartijen zorgen voor mooie doorkijkjes.

Deze 6-persoonswoning telt drie verdiepingen. Op de begane grond zorgt de open keuken voor een afscheiding tussen het eet- en zitgedeelte. Daar is toegang tot een terras en een separaat toilet. Op de eerste verdieping een ruime slaapkamer met badkamer en een dakterras. Op de tweede verdieping zijn de tweede en derde slaapkamer te vinden.

Ook de 18 ‘Tower’ woningen tellen drie verdiepingen. Deze bijzondere 4-persoonswoning heeft een opvallende indeling en is met haar lichte houten uitstraling terug te vinden tussen het groen.

Rond

Bijzonder zijn de negen woningen van het type ‘Round’. Een gelijkvloerse, ronde woning geschikt voor maar liefst 10 personen. De keuken met kookeiland vormt het hart van het huis, met een lange eettafel bij een grote raampartij. De woning telt vijf slaapkamers en drie badkamers.

Qurios, a Roompot destination

Als grootste aanbieder van vakantiewoningen in Nederland en Europa’s nummer twee kondigde Roompot in september aan sectorgenoot Qurios over te nemen. In vijf jaar tijd kreeg Qurios 4 unieke locaties in Nederland en staan er 5 ontwikkelingen op de planning. Begin 2021 zal Roompot het eerste Qurios park sinds de overname openen in het Noord-Hollandse Callantsoog. Qurios Gulpen volgt dan in juli.

Al 16 parken aangekondigd dit jaar

De aankondiging van de komst van Qurios Gulpen is de 17de van dit jaar voor Roompot. Eerder dit jaar maakte het bekend dat de 74 Beach Villa’s op Hoek van Holland, de 90 strandhuisjes in Julianadorp en Duinresort Dunimar van Landal naar Roompot overstapten.

Daarnaast plant Roompot een nieuw park in Wijdenes en in Someren te openen. In het Belgische Eksel realiseert het een nieuw natuurpark dat volgend jaar zijn eerste gasten zal ontvangen en is Roompot volop bezig met de voorbereidingen om een nieuw park in Oudenaarde te openen. Eind september kondigde Roompot aan de 4 bestaande en 5 geplande Qurios parken over te nemen.

Eind vorig jaar kondigde Roompot ook aan dat het 200 nieuwe vakantiewoningen in Nieuwvliet-Bad en Breskens zou bouwen door bestaande campingterreinen op te waarderen, het volgend jaar een prachtig nieuw park bij op een toplocatie aan het Veerse Meer zal openen en er een nieuw luxeresort in Haamstede in 2022 in zijn aanbod komt.

In juni 2020 werd Roompot overgenomen door investeringsmaatschappij KKR. Dit Amerikaanse private equityfonds wil het merk snel laten groeien. Roompot sluit niet uit dat het dit jaar nog nieuwe plannen zal aankondigen.